Вантажний бокс на дах автомобіля: навіщо і кому він потрібен?

Вантажний бокс на дах автомобіля: навіщо і кому він потрібен?

17.09.18 16:37 0 1304

У повсякденному міському житті ви, швидше за все, рідко перевозите габаритні вантажі. Потреба в вантажному боксі виникає, коли планується автоподорож на велику відстань, і виникає необхідність взяти з собою в дорогу багаж, обсяг якого перевищує обсяг багажного відсіку автомобіля. А в разі установки на автомобіль ГБО в багажнику майже не залишається вільного місця, або ж виникають труднощі з розміщенням запасного колеса, особливо повнорозмірного.

Вирішити цю проблему можна, переклавши частину багажу в салон. Але комфортом і безпекою пасажирів при цьому доведеться пожертвувати. І не завжди виходить використовувати салон авто для розміщення багажу через його габаритів. Та й чи потрібно це робити, ризикуючи життям і здоров'ям пасажирів? У таких випадках можна купити автопричіп, встановити багажник на дах, жорсткий вантажний бокс або м'які бокси (до речі, купити їх можна в інтернет-магазині https://www.multibox.com.ua/catalog/avtomobilnye_boksy/). Давайте ж розглянемо плюси і мінуси кожного варіанту.

Автобагажник або вантажний бокс

Простота конструкції і великий вибір моделей робить автобагажник на даху найпоширенішим варіантом, привабливим, перш за все, відносно низькою вартістю. Однак іноді перевезення вантажу просто на даху автомобіля, навіть з надійною фіксацією, має більше мінусів, ніж плюсів. Це залежність від погодних умов - не всі речі витримають перевезення під дощем або снігопадом. Питання приватності теж грає не останню роль - при перевезенні вантажу у відкритому вигляді він доступний цікавим поглядам і не захищений від крадіжок на стоянках. Якщо потрібно перевезти вантаж нестандартної форми, то розмістити і зафіксувати його на даху може бути нелегко.

Наприклад, під час перевезення лиж і сноубордів часто використовують спеціальні кріплення. Використання таких кріплень має ряд обмежень по кількості перевезених предметів і зручності перевезення. Довгі лижі можуть звисати на лобове скло, створюючи перешкоди при їзді. Якщо крім лиж і сноубордів ви везете спортивне спорядження, екіпіровку або ще якісь великогабаритні речі, розмістити і їх на даху не вийде.

Переваги вантажного боксу в порівнянні з автобагажником:

  • Вантаж в боксі захищений від фізичних впливів, атмосферних опадів, пилу та бруду;
  • Бокс закривається на замок, зберігаючи вантаж від посягання любителів чужої власності;
  • Простір усередині боксу дозволяє перевозити не тільки лижі і сноуборди, а й одяг, спорядження, господарський інвентар та різні предмети побуту.

Що краще - причіп або бокс на дах?

Автопричепи дозволяють перевозити дійсно великогабаритні вантажі, які не вмістяться навіть в найбільший Автобокс. Наприклад, надувний човен можна перевезти і в Автобокс, але перевозити катер потрібно вже на причепі. Автопричіп незамінний, якщо ви плануєте перевозити регулярно будматеріали, човни, снігоходи, мотоцикли або меблі.

Якщо перевезення таких вантажів не є вашою рутинною діяльністю, то більшу частину часу причіп буде стояти в гаражі або на стоянці, займаючи місце і будучи статтею витрат. Також потрібно пам'ятати про необхідність постановки причепа на облік як транспортного засобу.

Їзда з автопричіпом вимагає досвіду і навичок, тому що знижується розгінна динаміка автомобіля, і збільшується гальмівний шлях. Потрібна практика, щоб освоїти повороти, зупинки і їзду заднім ходом з причепом. Причіп збільшує навантаження на двигун і коробку передач. Витрата палива при їзді з причепом збільшується в середньому на 15-25 %.

Переваги вантажного боксу в порівнянні з автопричіпом:

  1. Вантажний бокс не вимагає постановки на облік і спеціальних навичок водіння;
  2. Установка займає всього кілька хвилин;
  3. Витрата палива при їзді з Автобокс на даху може збільшитися незначно, до 5-10 %;
  4. Бокс може зберігатися в гаражі, займаючи мінімум місця, на балконі або в підсобних приміщеннях.

М'які бокси та бокси із пластику

Вантажні бокси зазвичай виготовляються з жорстких пластиків, однак існують і варіанти з текстилю, а деякі автолюбителі роблять бокс на дах своїми руками, використовуючи тканину. Такі бокси не можуть зрівнятися з жорсткими боксами по удароміцності, стійкості до перепадів температур і опадів, не захистять багаж, який від крадіжки. Також в порівнянні з жорсткими боксами вони мають низькі аеродинамічні якості. Їх незаперечною перевагою є мінімум місця при зберіганні.

Однією з особливостей сучасних автомобільних вантажних боксів є їх дизайн. Правильно підібраний, за габаритами, стилю і кольору, бокс становить з автомобілем єдине ціле.

Естетика при виборі грає далеко не останню роль. Погодьтеся, обтічний вантажний бокс залишає краще враження ніж громіздкий причіп або безформна конструкція під брезентом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Lansky: Новаторські точилки ...
Наступна новина: 5 переваг парканів з ...

КОМЕНТАРІ