5 переваг парканів з декоративних блоків

5 переваг парканів з декоративних блоків

17.09.18 18:01 0 2529

Гарний і якісний паркан - мрія будь-якого власника приватного будинку. Захищаючи ділянку від поглядів сторонніх і непрошених гостей, він виступає і в ролі візитної картки господаря. Погодьтеся, побачивши похилу конструкцію сумнівною надійності, ви швидше за представите за нею такий же будинок і недоглянуту галявину. Тому паркан з якісних матеріалів - наприклад, декоративних блоків - цілком можна віднести до іміджевих атрибутів, не менше красномовним, ніж марка автомобіля або годин.

Переваги декоративних блоків як матеріалу для забору

Декоративні блоки виробляють з бетону з додаванням фарбників. Марка міцності виробів відповідає М150, а клас морозостійкості - F50. Це універсальні характеристики, цілком відповідні умовам нашого клімату.

Декоративные блоки из бетона мають багато "+", але досить перерахувати і 5 основних, щоб стало зрозуміло, чому все більше людей при зведенні забору віддають перевагу саме ним:

  1. Зовнішній вигляд. Не можна обійти увагою те, що кидається в очі: декоративні блоки досить реалістично імітують фактуру каменю. Огорожа з них чудово поєднується з будь-яким зовнішнім виглядом. Крім того, широка палітра відтінків дозволяє комбінувати в одній конструкції декоративні блоки декількох кьольорів;
  2. Вигідна вартість. Ціна декоративних блоків нижче, ніж у їх основного конкурента - цегли;
  3. Швидка споруда. За рахунок великих розмірів блоків терміни будівництва значно скорочуються, що також знижує і вартість роботи майстра;
  4. Відсутність деформації. Забір з декоративних блоків зберігає первинний вигляд незалежно від пори року;
  5. Приховані можливості. Використовуючи отвори блоків, ви можете акуратно змонтувати електропроводку всередині огорожі і підключити систему освітлення або сигналізацію.

Будуємо паркан з декоративних блоків: На що звернути увагу?

Паркану з блоків необхідний фундамент. Так, для конструкції висотою 80 см буде потрібно глибина від 20 см.

Якщо ви використовуєте пустотілі блоки, перед заливкою фундаменту необхідно вбудувати арматурну грати, на яку згодом будуть нанизані блоки.

Перед заливанням фундаменту (робити це слід до рівня поверхні) попередньо зволожите землю в траншеї. В іншому випадку сухий грунт витягне воду з розчину, що призведе до його засихання і не дозволить йому застигнути.

Викладаючи перший ряд блоків, стежте за тим, щоб арматура (якщо вироби пустотілі), розташовувалася по центру кожного з них. Переконавшись в цьому, ви можете заповнювати порожнини розчином. Також важливо вдавлювати кожен блок першого ряду в розчин як можна сильніше, шви між ними повинні бути не більше 12 мм.

По завершенні кладки обов'язково оштукатурьте її верхню площину. Товщина шару - не більше 15 мм. Завершує споруду карниз з плитки або матеріалу, розміри якого будуть дещо перевищувати товщину забору.

Готову споруду бажано гідроізолювати за допомогою гідрофобізатора. При необхідності можлива і фарбування. Металеві конструкції приварюють на виведені раніше закладні деталі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Вантажний бокс на дах ...
Наступна новина: Як вибрати чоловічі ...

КОМЕНТАРІ