Здорове харчування - що це?

Здорове харчування - що це?

18.09.18 10:23 0 806

Раціональне, збалансоване харчування є одним з невід'ємних компонентів здорового способу життя, що забезпечує збереження здоров'я, та високу працездатність.

На здоров'я людей, перш за все, впливають дві складові харчових продуктів - це безпека і біологічна цінність (наявність білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин).

Здорове харчування з інтернет магазину https://greenfood.in.ua/ має забезпечувати фізіологічні потреби організму людини з урахуванням віку, статі, рівня фізичної активності, стану здоров'я.

Існують три принципи раціонального харчування.

  • Дотримання рівноваги між енергією, що надходить в організм з їжею і енергією, яку людина витрачає протягом доби в процесі життєдіяльності;
  • Дотримання співвідношення кількості і якості що надходять з їжею поживних речовин;
  • Обов'язкове дотримання режиму харчування. Чи буде їжа здорової багато в чому залежить від того, як вона була приготовлена. З одних і тих же продуктів можна приготувати як здорову їжу, так і шкідливу. Структура харчування повністю залежить від самої людини і відображає рівень його освіченості.

Для того, щоб раціон був повноцінним і збалансованим, необхідно:

  1. вживати різноманітні продукти, що містять безліч поживних речовин, мікроелементів, вітамінів; включати в денний раціон злаки: вони містять багато білка і вуглеводів, а також клітковину, мінеральні речовини (кальцій, магній, калій), вітаміни (аскорбінова кислота, каротиноїди, фолієва кислота, вітамін В6), при цьому в чистому вигляді мають невисоку калорійністю в день з'їдати потрібно не менше 500 грам овочів і фруктів;
  2. жирне м'ясо замінити на рибу, птицю, яйця, бобові або пісне м'ясо;
  3. вибирати продукти з низьким вмістом жиру, в тому числі молочні;
  4. обмежити вживання швидких вуглеводів і цукрів;
  5. випивати достатню кількість води: для дорослого людини (не спортсмена) добова норма води - 1,5-2 літра, для спортсмена - 3-3,5 літрів;
  6. обмежити споживання солі до 5 гр на добу.

Співвідношення між білками, жирами і вуглеводами має бути:

  • для осіб, що мають середнє фізичне навантаження 1: 1: 4;
  • для виконуючих важкі фізичні навантаження -1: 1: 5;
  • при малорухливому способі життя-1: 0,9: 3,2;
  • при різних захворюваннях ці співвідношення змінюються.

Енергетична цінність харчового раціону:

  1. білки - 14%;
  2. жири - 30%;
  3. вуглеводи - 56%.

Зверніть увагу: Особливе значення харчування має в дитячому віці, коли формуються основні фізіологічні, метаболічні, імунологічні механізми, що визначають здоров'я людини протягом усього його подальшого життя, і перевагу тих чи інших продуктів, також впливають на здоров'я кожного з нас.

Неправильне харчова поведінка в ранньому дитинстві забирає три роки життя; порушення харчування в шкільні роки - ще три-п'ять років.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Чернігові відкрили ...
Наступна новина: Тернопіль: ще два тижні ...

КОМЕНТАРІ