Вибір приманок для спінінгів: Який колір любить щука?

Вибір приманок для спінінгів: Який колір любить щука?

18.09.18 14:44 0 2793

Щодо питання про те, наскільки важливий колір приманки для лову щуки, немає єдиної думки. Хтось вважає, що забарвлення, так само як і запах, має велике значення. Інші ретельно підбирають під умови лову тип приманки і намагаються зробити її максимально привабливою під час проводки, не звертаючи уваги на забарвлення. Розберемося хто правий, а хто ні і з'ясуємо, який любить колір щука. А допоможе нам в цьому співробітник інтернет-магазину "Опт-Фиш", в якому безпосредньо можна придбати якісні приманки для лову щуки.

Чи має значення колір приманки при ловлі щуки?

Насправді забарвлення впливає на розмір улову, і цього моменту слід приділяти увагу. В першу чергу враховуйте загальні правила підбору кольору на щуку, які актуальні і при лові хижачки:

  • в яскраві сонячні дні краще працюють моделі з тьмяною забарвленням;
  • в похмуру погоду уловистими виявляються яскраві;
  • для риболовлі в темній воді підходять моделі темних забарвлень;
  • коли вода каламутна, перевагу варто віддавати яскравим кольорам, в тому числі і кислотним.

Яскраві приманки і болісно, які відбивають світло, відмінно працюють в похмурі дні і в каламутній воді, так як вони найбільш помітні хижакові. Для сонячної погоди і для освітленого мілководдя в прозорій воді вони підходять набагато гірше, так як кричущі забарвлення і блискучий метал в таких умовах викликають у щуки відторгнення.

Важливо. Треба мати на увазі, що колір відіграє роль в першу чергу при лові в прозорій воді і на мілководді. На глибинах більше 5 метрів він уже не має значення.

При ловлі джигом перевагу варто віддавати приманок, які не зливаються з дном. Так, на піщаному грунті працюють темні кольори. На мулистому дні, в свою чергу, найкращих результатів можна досягти зі світлими.

Кращі кольори для лову щуки

Вибрати конкретні забарвлення, які можна однозначно назвати кращими для лову щуки, неможливо. Уподобання риби відрізняються від водойми до водойми.

Як правило, у кожного досвідченого рибалки, який регулярно виїжджає на щучью риболовлю, є власні кращі варіанти забарвлення. При цьому думки спінінгістів про улюблених щучих кольорах сильно розрізняються.

Але загальні рекомендації по вибору забарвлень приманок для цієї риби все-таки можна дати. Збираючи колекцію для лову щуки, варто звернути особливу увагу на наступні забарвлення:

  • натуралістичні забарвлення - срібло, бронза і забарвлення під окуня;
  • провокують, кислотні кольори - зелений, жовтий, оранжевий;
  • червоний колір;
  • чорний колір.

Складаючи колекцію приманок на щуку, варто купити два типи моделей - натуралістичних і провокують забарвлень. Їх можна буде чергувати на рибалці, щоб визначити, який варіант краще риба в цей конкретний день. Срібні і бронзові приманки імітують різну бель, а забарвлення під окуня варто перш за все використовувати в тих водоймах, де ця риба є основним кормовим об'єктом щуки.

Провокують забарвлення не схожі на потенційну здобич хижака. Але вони сильно дратують щуку, провокуючи її на клювання, і часто виявляються найбільш уловистими.

Багато спінінгісти відзначають, що позитивно позначається на клюванні щуки наявність на блешні або воблери червоних елементів. Це можуть бути пластиковий хвостик або галявина тройніка.Также застосовуються воблери і блешні, задня частина яких пофарбована в червоний.

Чорні приманки використовуються рибалками нечасто, і знайти їх можна не в кожному магазині. Багато хто навіть не знають, що вони існують і виявляються уловистими при полюванні за щукою. Однак спінінгісти періодично потрапляють в ситуації, коли риба найкраще відгукується на цей колір.

У деяких випадках чорні приманки рятують рибалок від повного бесклевья. Тому при можливості варто додати кілька таких моделей в колекцію і використовувати їх на рибалці, коли стандартні забарвлення працюють погано або зовсім не дають результатів.

Висновки

При ловлі щуки в першу чергу важливо знайти рибу, підібрати підходящу під умови лову приманку і грамотно подати її хижакові. Але колір теж має значення, і слід мати хороший арсенал моделей різних забарвлень, а на водоймі в разі відсутності клювань експериментувати, щоб підібрати самий уловистий варіант. Такий підхід зведе вірогідність залишитися з поганим уловом або зовсім без нього до мінімуму.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Микола Негрич - депутат дії
Наступна новина: Відновлення печатки і ...

КОМЕНТАРІ