Основні різновиди коучингу

Основні різновиди коучингу

18.09.18 18:07 0 1269

Незважаючи на те, що глобально коучинг можна розділити на бізнес і лайф-коучинг, концепція методу будується на тому, що в житті людини все повинно бути гармонійно. Так як одна сфера життя може дуже сильно впливати на іншу. Наприклад, працюючи над бізнес-завданнями, людина може відчувати недостатність енергії для їх реалізації через почуття провини по відношенню до сім'ї, якої він не приділяє належної часу і уваги. Чуйний коуч вчасно зверне на це увагу і допоможе клієнту через зміцнення відносин (особисту сферу) отримати бажані результати в роботі. До речі, якщо ви шукаєте собі наставника і не знаєте до кого звернутись, тоді коуч Оксана Манойло (більш детально читайте на сайті http://manoiloksana.ru/) - це та, хто вам допоможе.

Глобально коучинг буваю 2-х напрямків:

  • Бізнес-коучинг. Це, як правило, робота з першими особами компанії, з топ- менеджерами і власниками. Формат роботи в бізнесі може бути як індивідуальний, так і командний. І в тому, і в іншому випадку спільна робота коуча і клієнта орієнтована на цілі і завдання організації. В даний час зростає потреба підприємств в працівниках, які виявляють ініціативу, відповідальність і усвідомленість. Це в свою чергу призводить до того, що елементи коучингу починають впроваджуватися і на рівні лінійного менеджменту. У деяких компаніях (особливо прозахідних) коучинговий підхід стає частиною культури організації;
  • Лайф-коучинг. Це звернення до життя клієнта в цілому. Лайф-коуч працює з безліччю запитів з різних життєвих сфер. Наприклад, побудова кар'єри, пошук партнера, створення сім'ї, встановлення гармонійних відносин, придбання балансу між роботою та сім'єю, поліпшення здоров'я, самореалізація, пошук призначення і т.п. Завдання коуча допомогти знайти людині життєвий баланс у всіх його життєвих сферах, через розкриття талантів і здібностей, а також використання всіх внутрішніх ресурсів.

Заплутався або незадоволений своїм життям людина за допомогою професіонала здатний відпрацювати всі життєві ситуації, знайти вихід з положення, що склалося і визначити найкращі для себе шляхи подальшого розвитку і самовдосконалення. Робота коуча спрямована на допомогу людині в здобутті повноти людського життя, пробудження цілісності і внутрішньої гармонії. Звернення саме до всього життя людини в цілому здатне подарувати йому гармонійне єднання з собою і зі світом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Відновлення печатки і ...
Наступна новина: Види кодування від алкоголю

КОМЕНТАРІ