Види кодування від алкоголю

Види кодування від алкоголю

18.09.18 19:42 0 1240

Хронічна алкогольна залежність є прогресуючою хворобою. Починаючись, як невинне вживання невеликих доз спиртного, вона через кілька років може проявити себе як важкий і виснажливий недугу. Одна з його особливостей - рецидивирование. Воно має на увазі повернення всіх патологічних проявів, доповнених психічної і фізичної тягами. Пити «нормально», «як звичайні люди», людина, що страждає на це захворювання, не може.

Будь-яка спроба використовувати трохи і рідко все одно закінчиться «зривом» і поверненням запоїв або постійного пияцтва в великих дозах. Тому, для попередження виникнення зловживання, після пройдених курсу терапії, потрібне обов'язково кодирование от алкоголизма. Щоб вибрати правильний спосіб кодування від алкогольної залежності, варто звернутися в один з кращих наркологічних центрів Москви - «Наркодетокс». Участь наших лікарів допоможе закодуватися від спиртного і знайти здоров'я і нормальне життя.

Кодування алкозалежності - різновид заборонної терапії

кодування від алкоголюПоказанням до заборонної терапії є будь-яка форма алкогольної залежності. Щоб визначитися з вибором, яке кодування від алкоголізму найефективніший, слід розібратися з суттю цього способу звільнення від недуги. Основне завдання лікаря в кінці лікувального процесу - попередити можливий прийом спиртного. Пацієнтам пропонують кодуватися від алкоголю на термін від 3 місяців до 5 років. Тривалість «коду» визначається на підставі питного стажу і стадії хвороби, індивідуальних особливостей особистості та інших причин. Враховується обов'язково і особисте побажання клієнта.

Протипоказанням до такої форми лікування стане відсутність мотивації до тверезого життя і наявність важких дегенеративних патологій нирок, печінки і серця. Боротьба з алкоголізмом має на увазі використання декількох механізмів впливу на хворого. До них відносяться:

  • зняття психічної тяги до спиртного;
  • тверезницькі мотивація з усвідомленням хвороби і бажанням здорового способу життя;
  • заборонний ефект - введення хімічної речовини, несумісного з алкоголем. При цьому можуть використовуватися найрізноманітніші види алкогольного кодування, що відрізняються не тільки складом препаратів, але і принципом їх дії;
  • психосоматичний заборона. В його основі лежить активація клітин кори великих півкуль, що пригнічують тягу і викликають негативні реакції організму під час вступу до нього етанолу.

Основні методи кодування від алкоголізму

Серед різновидів заборонних методик виділяються:

  1. хімзахист;
  2. психотерапевтичний вплив.

Найефективнішим видом кодування від алкоголю вважається той, який найбільш підходить конкретної особистості.

Розглянемо більш докладно кодування способи, щоб розібратися з питанням, які методи кодування краще використовувати в тому чи іншому випадку.

Хімічний захист

Лікувальний ефект цієї форми кодування від алкогольної залежності заснований на протиалкогольний дії дисульфіраму. Ця речовина блокує ряд печінкових ферментів, що беруть участь в розщепленні спирту. Препарат сам по собі повністю безпечний, і проявляє себе тільки під час вступу алкоголю в кров. У дуже незабаром пацієнтові стає погано. Накопичення великої кількості етанолових катаболітів призводить до вираженого отруєння. У кожного воно проявляється по-різному.

Найчастіше дисульфірамової реакція дає:

  • озноб, головний біль;
  • червоні плями по всьому тілу, іноді свербіж;
  • виражену слабкість, пригніченість, страхи, порушення сну;
  • нудоту і блювоту, порушення стільця, втрату апетиту.

Цей стан дуже важко переноситься закодованим.

Види хімічного захисту:

  • Внутрішньовенне введення противоалкогольного препарату. Це одна з найсильніших кодувань від алкоголізму. Рекомендується на невеликий термін - від 3 місяців до року. Застосовувані препарати - Торпедо, Аквілонг, Алгомінал, ЗВТ, Еспераль (до 2 років);
  • Підшивка (вшивання). За допомогою мікрохірургічної операції ліки вшивається під шкіру в області сідниць. Перебуваючи там в своєрідному «депо» - сформованої ніші, воно може зберігатися набагато довше. Тому підшивання застосовують на більш тривалий термін - від 2-х до 5-ти років. Найчастіше для нього використовуються Дісульфірам і Еспераль;
  • «Подвійний» і «Потрійний» блоки. В цьому випадку комбінується введення основних діючих речовин в дві або три «точки». Наприклад, укол під лопатку і внутрішньовенна ін'єкція. Або «внутрівенка» і «підшивка». Найпотужнішим за дією є поєднання хімічного впливу і психозахисту.

Психотерапевтичні види кодувань від алкоголізму

До них відносяться:

  • Стрес терапія або кодування по Довженко. Специфічний спосіб впливу на свідомість і підсвідомість особистості. З його допомогою лікар отримує можливість активації противоалкогольного центру. Він формується психотерапевтичними установками в групі клітин кори півкуль. Функції цього нейронного вогнища пригнічують тягу, викликають байдужість до спіртоносам і їх відторгнення. Обов'язково потрібна наявність тверезницькою мотивації;
  • Еріксонівський гіпноз. Традиційне позбавлення, засноване на поєднанні вольових навіювань лікаря і сприйняття їх пацієнтом, зануреним в гіпнотичний стан. Найбільш ефективно при повній довірі людини лікаря;
  • Психотерапевтичні методи - кращі методики безпечного впливу на людей зі специфічною організацією психіки.


Окремим видом остаточного лікування слід виділити введення в організм антагоністів опіоїдних рецепторів, наприклад - Вівітрола. Він не викликає негативних наслідків при прийомі спиртсодержащих напоїв. Дія препаратів цієї групи грунтується на усуненні ейфорійного сп'яніння. Позбавлений звичайних відчуттів алкоголік перестає сприймати спиртне як потреба. Алкоголь стає для нього просто неприємним напоєм.

Висновки

Перед прийняттям будь-заборонної форми необхідна тверезість протягом декількох днів. Найкраще для позитивного прогнозу - пройти повний курс противоалкогольного зцілення в стаціонарі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Особливості скління ...

КОМЕНТАРІ