Чому варто відвідати Одесу?

Чому варто відвідати Одесу?

19.09.18 15:38 0 2859

Як повідомляє сайт 048.ua, на якому, до речі, можна прочитати останні новини Одеси: Південна Пальміра - це найпопулярніше місто нашої країни, яке неодмінно потрібно відвідати хоч раз в житті, щоб відчути його чарівну атмосферу, насолодитися його неймовірною красою і незабутнім колоритом.

У кожного гостя є свої причини відвідати Одесу, і будь-яка причина стоїть того, щоб побачити цей дивовижний місто на власні очі, вдихнувши його морське повітря і прогулявшись по його мальовничими вуличками. Одесу варто відвідати вже хоча б тому що:

Одеса - це море і пляжі

Абсолютно всі міські пляжі обладнані душовими, роздягальнями, туалетами і рятувальними службами, а для комфортного відпочинку відвідувачів пропонуються шезлонги і пляжні парасольки. Уздовж міських пляжів знаходиться безліч готелів, баз відпочинку, ресторанів, закусочних, кафе, сувенірних і пляжних магазинчиків. Також ретельно продумана транспортна розв'язка, завдяки чому до будь-якого міського пляжу легко дістатися на громадському транспорті.

Пляжний сезон в Одесі триває з травня по вересень, але і в інший час тут завжди можна прогулятися по пляжам і набережних, милуючись дивно красивими морськими пейзажами. Одесу недарма прозвали «Південною Пальмірою» - це місто має м'який і теплим кліматом, тут навіть взимку набагато тепліше, ніж в інших містах України. Згідно зі статистикою, в Одесі не менше 300 сонячних днів в році, а це означає, що це місто просто створений для відпочинку та гарного настрою. Якщо ви втомилися і скучили по сонечку після довгих зимових днів - приїжджайте в Одесу, тут вам стане набагато тепліше не тільки тілом, а й душею.

Одеса - це найбільший чорноморський порт

Спочатку історія міста починалася з появи порту, який був одним з найбільших на всьому Чорному морі. Навколо порту розросталися поселення, які пізніше були названі Катериною ІІ містом Одеса, з чого і почалося офіційне літочислення міста. Саме завдяки порту Одеса «розцвіла», адже він був найважливішим джерелом поповнення міського бюджету. На сьогоднішній день Одеса і раніше є найбільшим портовим містом, щорічно приймаючи десятки тисяч торгових і пасажирських суден з усього світу. В цей порт нерідко заходять навіть величезні океанічні круїзні лайнери, щоб його пасажири змогли оцінити красу цього європейського міста.

Одеса - це красиво

Всі, хто коли-небудь відвідував Одесу, відзначають, що це надзвичайно красиве місто, який просто потопає в зелені і квітах, а його вузькі і мальовничі вулички запам'ятовуються на все життя. Краса Одеси була оспівана в багатьох піснях, віршах і прозі, вона надихала на створення безсмертних творів мистецтва велику кількість творчих людей і майстрів. У цьому місті чарівним чином поєднуються чарівність історії та сучасна інфраструктура, старовинні будівлі та особняки з новомодними ресторанами, бутиками та галереями.

Особливо красива Одесса пізньою весною, коли по всьому місту розпускаються численні каштани, акації і бузок. Не дарма ще Леонід Утьосов співав про Одесу: «У квітучих акацій місто біля Чорного моря», адже місто просто засаджені цими деревами і період їх цвітіння по красі і аромату можна порівняти хіба що з цвітінням сакури в Японії.

Одеса - це одесити

Одеса дуже багата талантами, тут народилося і виросло безліч видатних людей: поетеса А. Ахматова, письменник И.Бабель, поет С.Кирсанов, коміки О. Філімонов, Г. Деліев, Б. Барського, письменник-сатирик М. Жванецький, інтелектуал і телеведучий Б. Бурда, артист Р. Карцев, письменник І. Ільф, співак Л. Утьосов і багато інших.

У цьому місті жили і творили такі видатні діячі культури і мистецтва як А. С. Пушкін, Н. В. Гоголь, композитор П. І. Чайковський, Леся Українка, І. Бунін, А. П. Чехов, Ф. Шаляпін, композитор Ф. Ліст, художник М. Айвазовскій. Всі вони були захоплені Одесою і оспівували її в своїх безсмертних творах.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Історія поштової скриньки

КОМЕНТАРІ