Історія поштової скриньки

Історія поштової скриньки

19.09.18 15:46 0 1397

Зараз поштова скринька відома всім. Навіть можна констатувати той факт, що її популярність в даний час поступово падає. А все тому, що листи ми посилаємо вже набагато рідше, їх замінили сучасні засоби зв'язку. Тепер в ящику можна знайти квитанції для оплати комунальних послуг та рекламні буклети. Як і всі інші речі в світі поштова скринька має свою історію - вона є стартовою точкою будь-якого листа. А розповість нам про неї співробітник компанії https://svarkavita.com/category/pochtovye-yashiki, в якої безпосредньо можна придбати собі поштову скриньку для дому.

Кілька століть тому лист передавався за допомогою тільки однієї поштової скриньки. Так, автор листа залишав його в поштовій скриньці, а адресат забирав і читав. Таким способом в XVI столітті обмінювалися листами моряки. Їх поштові скриньки більше нагадували тайники, але саме вони і стали прообразами сучасних ящиків. У сучасному світі людина може без будь-яких зусиль розмістити у себе вдома поштову скриньку і отримувати кореспонденцію.

Але раніше, коли морський шлях з Європи до Індії або Китай проходив в обхід Африки, все було складніше. Під час цього тривалого подорожі в районі мису Доброї Надії моряки приставали до берега для поповнення запасів води, провізії, а також, щоб залишити пошту, в встановлених там кам'яних поштових скриньках, для своїх колег з інших кораблів, або забрати адресовану їм кореспонденцію.

Перша міська пошта була організована в XVII столітті в Парижі. Але існуюча в той час поштова система вимагала значних фінансових витрат на оплату кур'єрам, які забирали і доставляли пошту. Парижанин де Велайят вирішив пристосувати для збору пошти флорентійські тамбур (ящики для доносів), які і стали першими паризькими поштовими скриньками. Однак поштова система де Велайят проіснувала недовго.

Ще через півстоліття наступним етапом історії поштових скриньок стало їх використання в міжконтинентальної пересилання листів: між Англією і Америкою.

У Москві з 1928 року з'явилися так звані ящики-мандрівники. Вони кріпилися в трамваях, що йдуть за встановленими маршрутами повз поштамтів. Однак цей вид ящиків не прижився і незабаром був замінений на нерухомі ящики, закріплені на стінах будинків, парканах, стовпах та ін.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Де знайти роботу?

КОМЕНТАРІ