Де знайти роботу?

Де знайти роботу?

19.09.18 15:59 0 3033

Рано чи пізо безтурботне життя кожної людини закінчується і їй потрібно шукати собі роботу. І тут виникає логічне запитання: "А як це зробити?". Саме про це ми і поговоримо в нашій статті.

Вільні вакансії

Ви можете шукати вільні вакансії в Інтернеті на спеціалізованих сайтах (наприклад, на 057.ua є вільні вакансії в Харкові), в газетах або в соціальних мережах (таких як Facebook або LinkedIn).

Розширюйте коло своїх знайомств і підтримуйте професійну кваліфікацію

Знайомства допоможуть при пошуку роботи. Знайте і використовуйте свої зв'язки. Викладачі, однокурсники, знайомі, колишні колеги і керівники також можуть стати частиною вашого кола корисних знайомств.

Запитуйте у інших ради в пошуку роботи або допомоги в складанні заяви про здобутті робочого місця. Подумайте, чи є у вашому оточенні людина, яка змогла б розповісти про можливості працевлаштування або порекомендувати вас.

Будьте активні. Підтримуйте свою кваліфікацію, стежте за новинами і тим, що відбувається у вашій сфері діяльності, пройдіть навчання на курсах іноземної мови та курсах підвищення кваліфікації.

Підтримуйте і розширюйте своє коло знайомств. Навіть нетривалий досвід роботи або трудова практика можуть допомогти розширити коло ваших зв'язків. Відвідуйте заходи, пов'язані з вашим бізнесом, виконуйте волонтерську роботу або беріть участь в роботі з наставником. Врахуйте, що виконання волонтерської роботи може вплинути на ваше допомогу з безробіття.

Безпосередньо спілкуйтеся з самим роботодавцями

Ви можете спілкуватися безпосередньо з різними організаціями і дізнаватися, чи є у них вільні вакансії. Велика частина робочих місць є т.зв. прихованими місцями. Ці робочі місця не надходять у відкритий доступ, роботодавці шукають працівників на ці посади через власні канали. Ви можете зателефонувати безпосередньо роботодавцю або направити йому по електронній пошті заяву про здобутті робочого місця. Найчастіше ви зможете направити заяву про пошук роботи через сайт підприємства.

Рекрутингові агентства

Ви можете шукати роботу також за допомогою компаній, які пропонують послуги оренди робочої сили. Ця робота може бути короткостроковій, але ви можете отримати на ній корисний досвід і розширити коло своїх знайомств. Вам необхідно буде укласти договір з компанією, яка направить вас на роботу до іншого роботодавця. Через таку компанію ви зможете знайти і постійну роботу.

Працевлаштування в якості фрілансера або підприємця

Робота в якості фрілансера означає, що людина виконує роботу для декількох замовників, не укладаючи з ними постійного трудового договору. Фрілансер повинен самостійно виплачувати свої податки і пенсійні платежі.

Ви можете виставляти рахунки замовникам через спеціальну службу, не створюючи при цьому власного підприємства. Ця форма бізнесу називається «легким підприємництвом».

Ви також можете створити власне підприємство. Інформація про створення власного підприємства приведена на сайті Infopankki в розділі Створення підприємства.

Пам'ятайте, що робота фрілансером або підприємцем може вплинути на розмір вашого допомоги по безробіттю.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Історія поштової скриньки
Наступна новина: Вертушки Mepps: Основні ...

КОМЕНТАРІ