Табата для схуднення

Табата для схуднення

19.09.18 16:41 0 623

Багато охочих схуднути звикли думати, що потрібно проводити в спортзалі як мінімум годину, щоб підтримувати своє тіло у формі? Це не обов'язково. Того ж ефекту можна домогтися, займаючись будинку по 4 хвилини в день по системі Табата (більш детально, Табата тренировки для похудения описані на сайті eco-molodost.ru).

Суть системи Табата

Табата починалася як тренування японських ковзанярів для Олімпійських ігор. Головний тренер команди Ірісава Коичи розробив систему високоінтенсивної інтервального тренування. Щоб визначити користь від таких вправ, він звернувся за допомогою до лікаря Ідзумі Табата, який разом з командою фахівців вивчав вплив на організм коротких виснажливих вправ. У 1996 році Ідзумі Табата опублікував результати дослідження, які отримали його ім'я. Більше 20 років спортсмени з його технології підтримують своє тіло в тонусі, а звичайні люди тренують м'язи і спалюють таким чином жир.

При тренуваннях по системі Табата дуже важливо чітко відслідковувати час виконання вправ і відпочинку. Тому прихильники цієї методики ніколи не починають займатися без включеного таймера або секундоміра.

Вправи по системі Табата виконуються на коротких інтервальних вдихах, видиху або при затримці дихання на 20 секунд. Саме стільки часу м'язи тіла можуть пропрацювати на максимальній віддачі без додаткової дози кисню. 10-секундні паузи призначені для зміни пози і збагачення крові киснем перед новим вправою. Стільки часу повинні тривати навантаження і перерви, під час яких не можна ні на що і ні на кого відволікатися. Заборонено пити воду.

Виконуючи комплекс Табата для схуднення, не варто забувати про диханні. Під час вправ, воно коротке і часте. Глибокі вдихи вийде робити в перервах між виконанням завдання або вже після закінчення тренування.

Як проходить 4-хвилинне тренування за комплексом Табата для схуднення:

  • 20 секунд - інтенсивне виконання вправи на межі можливостей;
  • 10 секунд - відпочинок.

Такий підхід єдиний як для початківців, так і для досвідчених спортсменів. Загалом має бути всього 8 таких інтервалів інтенсив-відпочинок. Після закінчення тренування м'язи повинні піч, хворіти. Якщо ці відчуття відсутні, людина погано виклався на тренуванні. Відповідно, ефективність тренування буде слабкою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати охоронну ...
Наступна новина: Як швидко знайти цікаву і ...

КОМЕНТАРІ