Що потрібно знати про хімчистку салону автомобіля?

Що потрібно знати про хімчистку салону автомобіля?

19.09.18 19:40 0 1492

Кожен автовласник знає, що автомобіль любить догляд і чистоту, це, звичайно, стосується і салону, який повинен бути охайним і свіжим, адже пасажири або покупці часто оцінюють господаря станом його машини. Згодом навіть в новій машині салон починає набувати сірий вигляд, на сидіннях і пластиці з'являються плями, і, відповідно, в салоні відчувається неприємний запах, що навіть покупні ароматизатори не допомагають. Такі проблеми зазвичай вирішуються хімчисткою салону автомобіля.

У чому переваги хімчистки салону автомобіля?

Хімчистка салону авто потрібна для професійної та детальної очищення внутрішнього простору машини від забруднень, плям і сторонніх запахів, також гарантовано видаляється пісок, сміття і пил в важкодоступних місцях. При цій процедурі оновлюється салон, який заблищить чистотою і свіжістю.


Фахівці рекомендують проводити хімічну чистку автомобіля хоча б 1 раз на рік для підтримки порядку в машині і перекази привабливості салону.

Багатьох цікавить автовласників цікавить питання: як правильно провести хімчистку авто, щоб домогтися максимального ефекту.

Хімчистка салону автомобіля складається з 5 етапів:

  1. Підготовчий етап. В даному етапі йде оцінка тканини і матеріалів в салоні, і, відповідно, підбираються необхідні засоби для чищення та реагенти для них. Далі видаляється пилососом вся можлива бруд, промиваються місця, які пропускалися звичайної мийкою, в т.ч. багажник;
  2. Чистка стелі. В першу чергу при хімчистці слід почати зі стелі. За допомогою спеціальних засобів наносять на поверхню оббивки і її протирають в одному напрямку;
  3. Чистка сидінь. Зазвичай, передні сидіння, особливо водійське - самі швидко забруднюється. Професіонали для більш якісної та комплексної роботи проводять демонтаж крісел. Якщо на сидіннях є чохли, то вони чистяться окремо. Важливо ще звертати увагу на хімчистку ременів безпеки. На даному етапі зазвичай використовують парогенератор, аерозоль, серветки і щітки;
  4. Чистка вікон і приладової панелі. Вікна необхідно обробити спеціальними складами. Спочатку на лобове скло наноситься мильний розчин, потім акуратно очищається губкою приладова панель;
  5. Прибирання підлоги. На завершальному етапі йде прибирання підлоги за допомогою промивання спеціальними миючими складами так, щоб видалить скупчення бруду в тріщинах, швах і кутах.

Можна зробити висновок, що хімчистка салону автомобіля видаляє всілякі внутрішні забруднення і повертає салон в його первісний вигляд.

Хімчистка салону автомобіля своїми руками або звернутися до фахівців?

Безсумнівно, найкращий варіант - професійна хімчистка салону автомобіля. Тому що при самостійній хімчистці імовірний великий ризик посилення положення, що призводить до псування автомобіля. Невірний рух або неправильно обраний засіб, - і бруд розтирається по обшивці, або залишаються несвідомих хімічні опіки. Набагато зручніше і безпечніше довірити цей трудомісткий процес майстрам зі стажем, які знають всі тонкощі роботи і впевнено орієнтуються в стадіях її проведення.

Безумовно, найкращим варіантом буде звернутися до професіоналів. Чому, якщо можна самому, заощадивши при цьому гроші?

  • Необхідні знання та практичні вміння;
  • Матеріально-технічна база;
  • Малий відсоток того, що ви зробите так, як задумали, і навряд чи робота буде виконана якісно.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ