Стабілізовані квіти: Що це таке?

Стабілізовані квіти: Що це таке?

19.09.18 20:07 0 1556

Стабілізовані - це квіти, в яких природний сік замінений на особливий хімічний склад на основі гліцерину. Технологія виробництва стабілізованих рослин дозволяє зберегти листя і квітки в натуральному вигляді довгі роки. Це не сухоцвіти і штучні квіти, це просто законсервовані рослини. Такі квіти можуть зберігатися 3-5 років і більше, а зелень і мох 8-10 років. Досягти таких результатів дозволяє особливий технологічний процес, який є секретним і запатентованим виробниками. До речі, в Україні стабілізовані квіти можна в інтернет-магазині  “Етуаль Флора”: eflora.com.ua, в якому зараз дуже гарні знижки (детальніше про це можна прочитати на самому сайті).

Але завісу таємниці, все ж, вдалося відкрити. Існує кілька способів консервування рослин. Суть першого полягає в тому, що на стадії росту рослини, полив проводять не водою, а спеціальним хімічним розчином, який поступово заповнює собою всі клітини рослини, в результаті чого, виробник отримує законсервований квітка потрібного кольору.

Другий спосіб, технологічно більш складний. На початку, квіти сортуються, перевага віддається тим рослинам, бутони яких, знаходяться на піку стадії цвітіння. Потім відбувається процес дегидрации, після чого вибілені і тендітні квіти поміщають в спеціальний розчин, де вони набувають пружність і колір. Такі квіти виглядають натуральними і природними.

Сам процес виробництва квітів, завдяки зусиллям виробників, став екологічно чистим, що важливо в сучасному житті. Лідерами серед країн виробників стабілізованих рослин є такі країни, як Японія, Франція, Бельгія і Еквадор.

До основних переваг стабілізованих квітів, можна віднести: тривалий термін зберігання, відсутність необхідності постійного поливу, не схильність до грибків і винищення комахами, здатність не викликати алергію, екологічність, збереження своєї форми і кольору.

Ці унікальні рослини і квіти відкривають великі можливості для дизайнерських рішень. Безумовно, існують деякі особливості зберігання стабілізованих квітів. Головне, не ставити їх в дуже вологі приміщення і під прямі сонячні промені, ось, власне і все. Деякі виробники досягли таких висот у виробництві законсервованих рослин, що крім їх зовнішнього прекрасного виду можна насолоджуватися і ароматом рослин довгі роки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как выбрать курорт в ...
Наступна новина: Що таке Press Wall ...

КОМЕНТАРІ