Військова служба за контрактом: зарплата від 8500 тис. грн та гарантоване соціальне забезпечення

Військова служба за контрактом: зарплата від 8500 тис. грн та гарантоване соціальне забезпечення

20.09.18 09:08 0 585
Служба за контрактом у ЗСУ дає військовим заробітну плату від 8500 грн до 13 000 грн, гарантоване соціальне забезпечення та пільги.

Крім того, планується підвищення грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ у 2019 році до 30%.

Так, Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 року «Про пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Після укладання першого контракту військовослужбовцям виплачується одноразова грошова допомога від 14 до 17 тисяч гривень:

* особам рядового складу – 8 прожиткових мінімумів;

* особам сержантського складу – 9 прожиткових мінімумів;

* особам офіцерського складу – 10 прожиткових мінімумів.

За участь в операції об'єднаних сил військовим виплачується додаткова щомісячна винагорода:

* на першій лінії оборони – 10 000 грн;

* на другій лінії оборони – 4500 грн.

Крім того, у деяких районах та ОТГ Житомирщини виплачують матеріальну допомогу після підписання контракту із ЗСУ.

Для громадян України, які вперше прийняті на військову службу за контрактом, встановлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні:

* з військовослужбовцями, прийнятими на посади рядового складу – строком на 3 роки;

* з військовослужбовцями, прийнятими на посади сержантського і старшинського складу – строком від 3 до 5 років залежно від згоди сторін;

* з військовослужбовцями, які приймаються на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення правового режиму воєнного стану – до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію;

* з військовослужбовцями строкової військової служби та військовослужбовцями військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які під час дії особливого періоду вислужили не менше 11 місяців, осіб, звільнених з військової служби під час дії особливого періоду, які приймаються на військову службу за контрактом у період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану (настання воєнного часу) або оголошення рішення про демобілізацію – строком на 6 місяців. (У разі закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію дія таких контрактів припиняється достроково).

В особливий період військовослужбовці, які вислужили 18 місяців з дати продовження дії контракту та які вислужили 24 місяці військової служби за контрактом, укладеного на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення демобілізації, за бажанням можуть продовжувати військову службу без укладення нового контракту.

Під час проходження військової служби за контрактом військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу у відповідності до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 21.12.91 № 2011-XII (зі змінами) мають право на наступні пільги:

* Отримання житла за рахунок держави.

* Речове забезпечення у відповідності до визначених норм.

* Використання щорічної основної відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.

* Отримання підйомної допомоги в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця і 50 відсотків місячного грошового забезпечення на кожного члена сім'ї військовослужбовця, який переїжджає з ним на нове місце військової служби, при переїзді на нове місце військової служби в інший населений пункт, у зв'язку з призначенням на військову посаду, зарахуванням до військового навчального закладу, термін навчання в якому становить не менше шести місяців, або у зв'язку з передислокацією військової частини.

* Забезпечення військовослужбовців за контрактом безкоштовними обідами у робочі дні (або за бажанням грошовою компенсацією у розмірі вартості набору продуктів на приготування обіду).

* Безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров'я .

* Право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України (один раз на рік).

* Отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання).

* Право на пенсійне забезпечення незалежно від віку в разі, якщо вони мають на день звільнення зі служби вислугу 25 років і більше або за наявності трудового стажу 25 років і більше, з яких не менше ніж 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ