Протягом канікул понад 5 тисяч школярів долучилися до «Олімпійського літа» на Тернопільщині

Протягом канікул понад 5 тисяч школярів долучилися до «Олімпійського літа» на Тернопільщині

20.09.18 11:41 0 531
5020 хлопчиків та дівчаток стали учасниками Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів для дітей в літній канікулярний період та заходів в оздоровчих таборах «Олімпійське літо», які проводив Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Тернопільської обласної державної адміністрації за підтримки управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА.

Організовувались вони з метою залучення дітей та молоді до систематичних занять фізичною культурою та спортом, виховання у напрямку гармонізації розвитку їх фізичних і морально-вольових якостей засобами фізичної культури і спорту, пропаганда здорового способу життя серед широких верств населення.

Загалом, з червня по серпень на стадіонах, спортивних майданчиках, у літніх оздоровчих таборах і місцях масового відпочинку та проживання населення Тернопільської області ТОЦФЗН «Спорт для всіх» було проведено 37 заходів. Зокрема, відбувались вони в м. Теребовля, м. Скалат (Підволочиський р-н), смт. Великі Бірки (Тернопільський р-н), с. Мишковичі (Тернопільського р-н), ОК «Лісовий» (с. Скоморохи, Бучацький р-н), ДОЗ «Лісовий дзвіночок» (с. Скоморохи, Бучацький р-н), ДОЗ «Промінь» (с. Долина, Теребовлянський р-н), ДОЗ «Дивосвіт» (с. Кутянка, Шумський р-н), ОТ «Сокіл» (с. Чорний ліс, Збаразький р-н), ОТ «Лісова пісня» ( м. Борщів), ДОЗ «Збруч» смт. Скала-Подільська (Борщівський р-н), ДОЗ «Барвінок» (с. Мшанець, Тернопільський р-н), ОТ «Лісова казка» (с. Борщівка, Лановецький р-н).

Тернопільськими районними, міськими та селищними центрами фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» проведено 68 Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Олімпійське літо» в яких брали участь 12740 учасників.

У підсумку проведено 105 Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів для дітей в літній канікулярний період та заходів в оздоровчих таборах «Олімпійське літо» в яких взяли участь 17760 учасників.

Як повідомив директор Тернопільського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» ТОДА, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Володимир Ванджура, всі зустрічі зі спортом, що відбувались цього літа в оздоровчих таборах за ініціативи Центру, викликали велике зацікавлення та інтерес у хлопчиків та дівчаток.

- Це, так би мовити, наш фірмовий захід, у якому брали участь всі діти, допущені по медичній групі, – розповідає Володимир Ярославович. – Тривав він півтори години. Особливість в тому, що всі його учасники в результаті були нагороджені, незалежно від того, які місця вони посіли і скільки «балів» набрали. За це велика подяка нашим постійним меценатам та спонсорам. Основна мета такої роботи – агітувати дітей до здорового способу життя».

За словами Володимира Ванджури, підготовка до «Олімпійського літа» в центрі фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» розпочинається ще взимку.

- Всі ці заходи плануються завчасно. За півроку до початку ми складаємо собі план на придбання необхідного інвентаря, пального для автомобіля. Цілеспрямовано, починаючи з січня місяця, розробляємо сценарій, шукаємо нові варіанти естафет та конкурсів, відкидаємо старі, які не користуються попитом у дітей. Це ж стосується і інвентаря. Достатньо сказати, що через те, що ми так ретельно підходимо до проведення цих заходів, за підсумками Всеукраїнського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» і рейтингу, який проводиться в Україні, ми в минулому році зайняли третє місце, - наголосив Володимир Ярославович.

Джерело: управління фізичної культури та спрту Тернопільської ОДА

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники органів ...
Наступна новина: Майже 100% туристів ...

КОМЕНТАРІ