На Житомирщині для 7 дітей,позбавлених батьківського піклування,придбали соціальне житло

На Житомирщині для 7 дітей,позбавлених батьківського піклування,придбали соціальне житло

20.09.18 10:57 0 497
З початку року на Житомирщині вже 7 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали соціальне житло за рахунок обласного бюджету та у співфінансуванні із місцевими. До кінця року планують придбати ще 11 житлових об'єктів під таке соціальне житло.

Про це повідомляє служба у справах дітей ОДА.

За словами т.в.о. начальника служби Наталії Пилипчук, на Житомирщині діє цільова соціальна Програма, завдяки якій діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування, отримують у користування соціальне житло або можуть отримати кошти на реконструкцію власного будинку.

— «У 2018 році з обласного бюджету ми вже перерахували 805 тис. грн. для придбання соціального житла для 11 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А також направили 170 тис. грн для проведення капітального ремонту житла, яке перебуває у власності таких осіб. Ще не менше 50% вартості житла співфінансували бюджети громад, районів та міст. Станом на 18 вересня вже для 7 осіб віком від 18 до 23 років у районах придбали соціальне житло для користування», – розповіла Наталія Пилипчук.

Відтепер власне житло мають діти-сироти у Баранівській, Білокоровицькій, Любарській, Миропільській, Радомишльській ОТГ, у Житомирському районі та м. Коростень.

Загалом у 2018 році в обласному бюджеті передбачено 1 млн 645 тис. грн на придбання 18 житлових об'єктів під соціальне житло для 18 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Також 190 тис. грн - на ремонт 3 будинків/квартир, які перебувають у власності таких осіб.

Соціальне житло можуть отримати особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, в яких у віці до 18 років померли або загинули батьки, та особи, які були віднесені до дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом 2013-2017 рр. житло на умовах співфінансування придбали для 61 особи та зробили капітальний ремонт житла, яке перебуває у власності 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Нагадаємо, що цьогоріч Житомирщина отримала 18 млн 255 тис. грн субвенції з державного бюджету для придбання, будівництва і реконструкції житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків.

Довідково: Регіональна (комплексна) цільова соціальна Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2022 роки затверджена рішенням сесії обласної ради від 02.11.2017 для вирішення пріоритетних завдань державної політики у сфері забезпечення житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Програма передбачає співфінансування з обласного бюджету таких напрямів як:

* Придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які перебувають на соціальному квартирному обліку.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Владислав ...
Наступна новина: Житомирщина впевнено тримає ...

КОМЕНТАРІ