Медики з Тернопільщини отримали відзнаки Міністерства оборони

Медики з Тернопільщини отримали відзнаки Міністерства оборони

20.09.18 08:18 0 533
Троє лікарів-добровольців з Тернопільщини отримали відзнаки Міністерства оборони України за значний особистий внесок у наданні спеціалізованої медичної допомоги військовослужбовцям Збройних сил України, які беруть участь в операції об'єднаних сил на території Луганської і Донецької областей. Медалі вручив співзасновник та керівник першого добровольчого мобільного шпиталю ім. М. Пирогова (ПДМШ) Геннадій Друзенко.

«Робота кожного добровольця і волонтера — це безцінний внесок у нашу спільну боротьбу за майбутнє України. Хтось безпосередньо воює у складі добровольчих підрозділів, інший — допомагає у матеріальному забезпеченні війська. Особливою залишається почесна місія надання медичної допомоги, — зазначив Геннадій Друзенко. — Медики-добровольці — це герої нашого часу, які заради спільної мети залишають зручні кабінети й ділять нелегкий побут з рядовими бійцями».

До слова, між ПДМШ та медиками Тернопільщини налагоджена тісна співпраця. Отож, відзнаку МО України — медаль “За сприяння Збройним Силам України” вручили медику Сергієві Заячківському. Відзнаку МО України, нагрудний знак “Знак пошани” отримав Едуард Ремезюк. Артурові Ремезюку, який на даний час перебуває на Сході, відзнаку МО України, медаль “За сприяння Збройним Силам України”, вручили “заочно”.

Довідково:

ПДМШ ім. Миколи Пирогова є найбільшим неурядовим проектом із залучення цивільних медиків до надання медичної допомоги в зоні проведення операції Об'єднаних сил (раніше –”антитерористичній операції”) в окремих районах Донецької та Луганської областей, який реалізує Благодійний фонд «Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова» у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України, Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України, за підтримки Ради національної безпеки та оборони України.

Працює по всій лінії фронту – від Станиці Луганської до Маріуполя. Медичну допомогу вже встигли отримати майже 50 тисяч пацієнтів. На сьогоднішній день понад 450 медиків ПДМШ з усіх регіонів України, підставляючи дружнє плече, демонструють, що український народ — єдиний. Лікарі-добровольці у цій боротьбі “воюють на два фронти” — оберігають життя та здоров'я наших бійців, а також лікують співгромадян, яким волею долі доводиться жити у зоні російської агресії.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1423347401102174

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Новоборівській ОТГ на ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ