Переваги пам'ятників з граніту перед мармуровими

Переваги пам'ятників з граніту перед мармуровими

20.09.18 15:51 0 1272

Меморіальний пам'ятник є найбільш поширеним способом вшанувати і увічнити пам'ять про покійних близьких людей. Пам'ятник дозволяє зберегти образи близьких людей і передати спогади про них наступним поколінням. Вкрай важливо, щоб пам'ятник був довговічний і залишався символом пам'яті протягом століть.

З найбільш доступних матеріалів, які здатні зберігати свій первозданний вигляд століттями слід виділити камінь. Він не схильний до гниття, розсихання і горінню як дерево або іржавіння як метал. Основними матеріалами для виготовлення меморіальних пам'ятників є граніт і мармур. І хоча обидві породи мають незаперечні переваги, фахівці працюють з обома породами стверджують, що краще зробити вибір на користь граніту (до речі, замовити гранітні пам'ятники можна на сайті). Про явну перевагу граніту над мармуром свідчать наступні "+":

Невибагливість

Пам'ятники з граніту на відміну від мармурових аналогів, дуже невибагливі до різних погодних умов. Граніт легко переносить як аномальну спеку, так і найсильніші заморозки, чого не можна сказати про мармурі. При відсутності постійного догляду, він швидко жовтіє, а під впливом поривів вітру він починає поступово руйнуватися.

Міцність

Мармур хоч і вважається більш елегантним і витонченим матеріалом в порівнянні з гранітом, але він сильно поступається другому в міцності. Під час виготовлення меморіальних пам'ятників, мармур на відміну від граніту легко піддається обробці, але це є скоріше його мінусом, тому що не рідкісні випадки, коли на вже практично готовому мармуровому виробі з'являються відколи й тріщини які дуже важко або зовсім неможливо усунути.

На міцність мармуру також сильно впливають мінливі погодні умови. Клімат України суттєво скорочує загальний термін служби пам'ятників з мармуру, який в середньому становить 30 років. У той час як пам'ятники з граніту можуть легко стояти сотні років.

Граніт в свою чергу хоч і погано піддається обробці, володіє відмінними показниками міцності. Навіть без належного догляду гранітні меморіальні комплекси гарантовано збережуть свої первозданні форми. Нанесені на граніт написи навіть через сотні років матимуть чіткі обриси.

Щільність

Мармур за своєю структурою є м'яким, досить крихким і нізкоплотний матеріалом, що робить його нестійким до вологи. Рясні дощі, заморозки і сніг сприяють утворенню розлучень, плям і мікротріщин на мармурових надгробках. Відновлення поверхні і повернення їй втраченого блиску після тривалого впливу вологи є дуже важким і недешевим процесом.

Граніт в свою чергу володіє відмінними показниками щільності, які дозволяють йому ефективно протистояти опадів, заморозків і сильних вітрів. Навіть через сотні років, граніт збереже всю глибину кольору і чіткість найдрібніших контурів.

Складність догляду

Пам'ятники з граніту практично не вимагають догляду. Для підтримки надгробки в належному вигляді досить іноді протирати його вологою ганчіркою від пилу. При сильному бажанні можна нанести на пам'ятник поліроль, яка додасть йому додаткового блиску.

На жаль, мармур на відміну від граніту в питанні догляду є досить проблематичним матеріалом. Щоб мармуровий пам'ятник не втрачав свою первозданну красу його необхідно часто мити. Після впливу вологи, з поверхні потрібно видаляти утворилися плями і розводи, а потім наносити на поверхню захисні водовідштовхувальні і маслоотталкивающая поліролі. Для збереження блиску надгробок додатково слід натирати воском. Нехтування вищеописаними процедурами досить швидко перетворить витончений мармуровий пам'ятник у непоказну стрімко руйнується кам'яну брилу.

Ціна

Ціна граніту і вартість його обробки істотно нижче мармуру навіть незважаючи на складність процесу видобутку. Більш висока вартість мармуру пояснюється його крихкістю і відповідно складністю процесів обробки і гравіювання. До того ж мармур в природному середовищі зустрічається набагато рідше, ніж граніт, що також впливає на вартість.

Висновок

Перераховані і описані вище переваги дозволяють з упевненістю стверджувати те, що краще замовляти надгробні пам'ятники з граніту. Мармур в свою чергу також є прекрасним матеріалом, який втім, краще використовувати для внутрішньої обробки приміщень.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Французька професійна ...
Наступна новина: Як працює транспортна ...

КОМЕНТАРІ