Що потрібно знати про віруси на Android?

Що потрібно знати про віруси на Android?

20.09.18 16:57 0 1445

Якщо ваш смартфон або планшет, які працюють на ОС Android, почали "глючити", то є велика ймовірність того, що на ньому "поселився" вірус. Найчастіше віруси на Андроїді встановлюються разом з сумнівними додатками, а найкращий спосіб уникнути їх - завантажувати додатки з Google Play.

Як тільки Google розпізнає небезпечний додаток, він відразу ж видаляє його з усіх пристроїв, що знаходяться в небезпеці. Саме це сталося в січні 2018 року, коли виявилося, що 60 додатків Android містять дитячу порнографію. В результаті ще одного випадку в березні цього року були виявлені 7 додатків, що містять шкідливе програмне забезпечення Andr / HiddnAd-AJ, яке засипало пристрій рекламою і повідомленнями через 6 годин після інсталяції.

Якщо ваш пристрій був заражений шкідливим ПЗ, то вам необхідно перевести його в Безпечний режим, а при необхідності відключити доступ адміністратора для шкідливих додатків чи безпосередньо видалити сам додаток.

Якщо цього зробити не вдасться, то має допомогти відновлення заводських налаштувань, хоча зі зрозумілих причин ви віддасте перевагу цього уникнути, якщо у вас немає резервної копії ваших даних.

Звідки беруться віруси на ОС Андроїд?

віруси на ОС АндроїдСамим популярний шлях появи Android-вірусу на вашому телефоні або планшеті - встановлення сумнівного додатка. Дійсно, всі самі шкідливі програми, що з'являлися на перших шпальтах в останні роки: Godless, троян Ghost, Gunpoder, а також Googlian потрапили на пристрої саме таким чином, а, наприклад, Mazar - через текстове повідомлення, яка закликало користувачів завантажити браузер Tor.

Візьмемо випадок з вірусом Loapi, який встановлюються не з Гугл Плей. Троян Loapi - це нова загроза, яка встановлюється через антивірусні програми, призначені нібито для захисту пристрою від вірусів. Це може привести до такого навантаження на пристрій, що він перегріється та акумулятор не витримає; він також може відправляти текстові повідомлення від вашого імені, підписуватися на платні послуги без вашого відома, дозволяти зловмисникам виконувати HTTP-запити для DDoS-атак і дає їм доступ до криптовалюти Monero.

Skygofree - це ще один приклад шкідливого програмного забезпечення на Android. Воно встановлюється на ваш пристрій після переходу за посиланням на фейкові веб-сайти, які нібито є офіційними ресурсами відомих брендів, таких як мобільні оператори.

Android-віруси мають різні цілі, деякі з яких запускають шкідливі процеси на вашому пристрої, деякі крадуть вашу особисту інформацію, а інші завантажують додаткове програмне забезпечення, яке не завжди є шкідливим саме по собі. Але які б процеси вони не запускали, ви навряд чи захочете, щоб вірус залишався на вашому пристрої.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Вовняна ковдра і ...
Наступна новина: Переваги професійних ...

КОМЕНТАРІ