Чернігів: КП "Водоканал" зможе закуповувати лічильники вищої якості

Чернігів: КП "Водоканал" зможе закуповувати лічильники вищої якості

21.09.18 08:07 0 459
20 вересня, виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив зміни до Програми встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки. Зміни стосуються закупівельних цін на засоби обліку води, що закуповують у рамках Програми, а також деяких питань участі у програмі отримувачів субсидій.

Як відомо, на виконання першого етапу Програми встановлено 4 тис. лічильників, за якими ведуться розрахунки об'ємів послуг, наданих КП «Чернігівводоканал» та теплопостачальними організаціями міста.

У зв'язку з тим, що в зимовий період субсидію отримує значно більша кількість споживачів, абонентській відділ КП «Чернігівводоканал» прогнозує суттєве зростання звернень щодо участі у Програмі, а саме з жовтня 2018 року, після призначення зимових субсидій. Одночасно, за даними абонвідділу КП «Чернігівводоканал» в Чернігові понад 10 тис. сімей, які мешкають у багатоквартирних будинках та отримують субсидію в зимовий період, досі не мають лічильників холодної та гарячої води та розраховуються за встановленими нормативами. Відтак, підприємство має закуповувувати додаткові партії лічильників.

Пропонується встановити граничну вартість робіт з встановлення одного приладу обліку на рівні 1589,89 грн з ПДВ. Економічна складова такої ціни - збільшення вартості робіт та доцільність встановлення приладів обліку кращої якості.

Інші зміни: якщо раніше отримувачі субсидії на сплату комунальних послуг мали бути власниками або співвласниками житлового приміщення, то тепер - право на участь у даній програмі матимуть також отримувачі субсидії, якщо власниками житлового приміщення за місцем їх реєстрації є члени сім'ї.

Зміни до Програми встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки вступлять у силу після їх розгляду та затвердження рішенням сесії Чернігівської міської ради на засіданні, яке заплановано на 27 вересня.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Офісні меблі. Як вибрати ...
Наступна новина: В Тернополі розповіли як ...

КОМЕНТАРІ