Чернігів: У центрі міста збільшать кількість відеокамер

Чернігів: У центрі міста збільшать кількість відеокамер

21.09.18 11:54 0 428
На жаль, практика показує, що деякі чернігівці по-варварськи відносяться до міського майна. Прикро, що такі спроби вже зафіксовані навіть щодо щойно відремонтованої Алеї Героїв.

Відтак 20 вересня, на засіданні виконкому міської ради Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив опрацювати можливість збільшення кількості відеокамер у центрі міста. Зокрема - на Алеї Героїв, а також біля Катерининської та П'ятницької церков, на яких завершується монтаж системи нічного освітлення.

"Це питання збереження міського майна, на яке вже витрачені бюджетні кошти. Прошу до наступної сесії міської ради опрацювати питання, запропонувавши відповідну кількість відеокамер з можливістю фото- та відеофіксації тих, хто псує майно громади", - заявив міський голова.

Як відомо, в 2016 році в Чернігові прийнята і відтоді системно виконується програма «Безпечне місто Чернігів на 2018-2020 роки». У рамках програми у місті встановлені 63 "розумних" і 87 оглядових відеокамер. Окрім того, щороку закуповується по кілька додаткових серверів.

Відеокамери є частиною спеціального апаратного комплексу: це програмне забезпечення для розпізнавання та обробки отриманих зображень, серверна, моніторинговий центр і під'єднані до них відеокамери по місту як оглядові, так і «розумні». У будь-яку годину доби вони, для прикладу, розпізнають номерні знаки автомобілів і «спрацьовують» на той, який розшукується. За інформацією сектору комунікації ГУНП України в Чернігівській області, ця система вже допомогла в розкритті сотень злочинів, у тому числі й тяжких.

Більшість камер зосереджені на транспортних шляхах. Їх явно не вистачає на багатьох інших міських об'єктах, у тому числі – у парках і скверах.

Читати також: Завдяки системі відеоспостереження у місті кількість правопорушень має тенденцію до зменшення (ДОДАНЕ ВІДЕО)

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеоспостереження Кропивницький https://intervision.ua/blog/videosposterejennya-kropyvnytskyi
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ