Кран-маніпулятор: Основні види

Кран-маніпулятор: Основні види

21.09.18 22:33 0 1804

Кран-маніпулятор - це пристрій, призначений для виконання навантажувально-розвантажувальних робіт, що імітує функції людської руки (до речі, кран манипулятор в Киеве можна замовити на сайті express-t.ua). Крани-маніпулятори в основному монтуються на спеціальні мобільні платформи: вантажні автомобілі, річкові судна, тягачі або стаціонарні площадки. Органи управління знаходяться на самому пристрої, в спеціальній кабіні або ж вмонтовані в частину ТС, де розташовується водій.

В основному під терміном "кран-маніпулятор" мається на увазі шасі з маніпуляторною установкою. КМУ може розташовуватися як біля кабіни водія, так і позаду кузова, тим самим збільшується площа для виконання робіт.

Переваги:

  1. Транспортний засіб, оснащене КМУ, володіє відразу двома перевагами: з одного боку, це автомобіль для транспортування габаритних предметів, з іншого - автокран. З точки зору замовника, кран маніпулятор значно спрощує завдання не просто, поєднуючи в собі все, що потрібно, але також синхронізуючи всі дії. Раніше доводилося викликати одночасно дві машини: автокран і вантажівка.

Види маніпуляторів

Тросові маніпулятори більше схожі на звичайні крани. Стріла тросових маніпуляторів висувається телескопічно: як вудка. Може обертатися біля своєї осі, тим самим забезпечуючи широкі можливості та високу точність позиціонування при будівництві об'єктів. Але в порівнянні з гідравлічними, не може згинатися. У складеному стані виглядає як буква L.

Недоліки:

  • Ризик перекидання і габаритна обмеженість;
  • Труднощі управління в зв'язку з габаритами.

Переваги:

  • Можливість роботи за огорожею або перешкодою: ровом, стіною, парканом;
  • Можливість роботи нижче рівня землі. Наприклад, при прокладці водних магістралей;
  • Можливість вертикального переміщення об'єкта;
  • Вбудована система безпеки, яка стежить за довжиною телескопування і кутом нахилу. Якщо вага вантажу, довжина стріли виходять за рамки можливостей, то видається застережливий сигнал;
  • Робоче місце оператора розташовано на колоні, що дозволяє вільно відслідковувати весь процес.

Гідроманіпулятор європейського виробництва менш поширений. Такі маніпулятори не мають троса, стріла може згинатися, телескопіруватися та обертатися навколо своєї осі.

Переваги:

  • Компактність;
  • Вантаж практично не схильний до розгойдування;

Недоліки:

  • Більше підходить в якості додаткового обладнання: грейдер, бурилка, евакуатор; для здійснення монтажних робіт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Cat Credit: Онлайн сервіс ...
Наступна новина: Лікування наркоманії: ...

КОМЕНТАРІ