Житомирщина: відтепер агропідприємства області також можуть отримати до 400 тис. грн на розвиток власної справи

Житомирщина: відтепер агропідприємства області також можуть отримати до 400 тис. грн на розвиток власної справи

23.09.18 09:48 0 462
Відтепер не лише підприємства, які займаються переробною промисловістю, а й виробники сільськогосподарської продукції можуть отримати фінансову підтримку від ОДА – до 400 тис. грн компенсації з обласного бюджету на розвиток бізнесу.

Такі зміни до Порядку часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами внесли депутати обласної ради під час останньої сесії, яка відбулась 12 вересня.

Відтак Житомирська ОДА продовжує прийом заявок від підприємців, які займаються виробництвом, та агропідприємств, які вирощують сільськогосподарську продукцію. Зокрема, які займаються вирощуванням зернових, олійних, бобових культур, овочів, цитрусових, ягід, горіхів тощо. А також тваринництвом, рибальством, рибництвом тощо.

Відповідно до умов часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, підприємці можуть отримати відшкодування:

* у розмірі облікової ставки НБУ станом на дату укладання договору – наразі 18%, у випадку, якщо беруть кредит до 1,5 млн грн;

* у розмірі 400 тис. грн – у разі, коли кредит становить понад 1,5 млн грн.

Відшкодування підприємцям, які отримали кредит на розвиток власної справи понад 1,5 млн грн, здійснюватиметься таким чином: 400 тис. грн компенсації ділитиметься на кількість місяців користування кредитом (до 36 місяців) і виплачуватиметься щомісячно.

Остаточне рішення щодо щомісячного розміру компенсації приймається комісією.

Загалом програма поширюється на всі сфери виробництва та сільського господарства. Підприємці не зможуть лише взяти кредит на виробництво тютюнових виробів та алкогольних напоїв, а також на мисливство та відловлювання тварин.

Претенденти на отримання відшкодування частини відсоткової ставки за кредитами повинні відповідати наступним вимогам:

* зареєстровані на території Житомирської області.

* не мають заборгованості перед державним і місцевими бюджетами зі сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів.

* реалізують бізнес-проекти, спрямовані на створення нових робочих місць.

* працюють у межах видів діяльності, визначених Порядком, та отримали кредити на розвиток підприємницької діяльності.

Банками-партнерами даної програми є: АТ «Ощадбанк», ПАТ «Укрексімбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Кредобанк», ПАТ КБ «ПриватБанк», ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» та інші, які долучаться до партнерства.

Документи підприємцям необхідно подати до департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської обласної державної адміністрації до 26 жовтня 2018 року, за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, каб. 206.

Необхідну інформацію також можна отримати за телефонами: (0412) 47-44-37, 47-44-92 та в банках - партнерах Програми». З детальними умовами можна ознайомитись ТУТ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На вул. Лесі Українки,7 ...
Наступна новина: Степан Барна зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ