Як вибрати репетитора?

Як вибрати репетитора?

23.09.18 20:49 0 1173

В наш час випускники та їхні батьки буквально з ніг збиваються, щоб благополучно здати ЗНО і вступити до омріяного ВУЗа. Але стаття ця, швидше за все, не для них, а для тих, у кого є в запасі ще хоча б рік, щоб встигнути підтягнути свої знання. Перед вступом багато хто шукає собі репетиторів з тих чи інших предметів, які треба буде здавати в безпосередньо у ВУЗі або за якими потрібно набрати максимум балів на ЗНО.

Як же зрозуміти, який саме викладач вам потрібен? По це нам розповість головний редактор порталу http://repetitor.org.ua/uk, де безпосередньо можна знайти репетитора та переглянути ціни на репетитора.

Які бувають репетитори?

Репетиторами сьогодні працюють і підробляють найрізноманітніші люди, аби предмет, який вони викладають іншим, був для них добре знайомий. Але ми розглянемо тільки основні групи.

Студенти та аспіранти

Ця категорія репетиторів найбільш доступна за цінами. Вони не володіють великим досвідом викладання, але це не означає, що їх послугами не варто користуватися.

Звичайно, якщо мова йде про системну підготовку, коли потрібно перевірити знання до самих основ, то краще звернутися до вчителя школи або ВУЗу. Але якщо має місце прогалина всього у кількох темах і учень сам знає, що йому треба підтягнути, то справа інша. Тоді це виправдано. Тим більше, якщо випускник збирається вступати в той же ВУЗ, де на старших курсах навчається його репетитор. У цьому випадку учень і далі отримує підтримку, якщо йому виявиться важко вчитися.

До того ж серед студентів і аспірантів іноді зустрічаються від природи талановиті викладачі, які зовсім недавно проходили той же шлях, що і їхні учні. Тому добре пам'ятають усі підводні камені.

Шкільні вчителі

Як репетитори, які виявлять і усунуть прогалини в навчанні за весь шкільний курс, вони просто незамінні. Правда, за родом своєї діяльності вони звикли робити це дуже поступово. Рідко беруться готувати учнів до ЗНО або вступу в авральному режимі. Зате мають великий арсенал методів викладання і здатні вкласти міцні знання в найбільш безнадійні голови.

Готуючись до ЗНО, важливо знайти репетитора, який вміє готувати саме до ЗНО. Щоб підготуватися до нього, не треба дуже багато знати. Треба знати формат завдань, які вас чекають, і вміти справлятися з цими завданнями. Щоб не було осічок, дитина повинна швидко розуміти, що від нього вимагається, і натренувати виконувати те, що потрібно, і так, як потрібно.

Шкільні вчителі можуть бути і зовсім недорогими репетиторами, і порівнянними за цінами з вузівських викладачів. Тут все залежить від того, наскільки активно педагог займається репетиторством і від історії успіху його учнів.

Викладачі вузів

Це найбільш затребувана категорія репетиторів. Причому найчастіше батьки хочуть мати в якості репетитора викладача саме того ВУЗу, в який вступає їхній син або дочка.

Бажання знайти викладача з того самого вузу може бути виправданим, якщо крім ЗНО абітурієнту треба буде здавати ще вузівський іспит з того чи іншого предмету. В такому іспиті бувають свої «фішки», які ніхто не знає, крім викладачів ВУЗу. Наприклад, усний англійський у такій ситуації здати непросто, втім, як і написати есе за певним зразком. Найнявши викладача, який в курсі, що відбувається на такому іспиті, ви дійсно збільшите шанси на вступ.

Інші фахівці

Є велика категорія репетиторів, які не є ні студентами, ні шкільними вчителями, ні викладачами ВУЗів. Це всі ті люди, які свого часу добре вивчили предмет і тепер заробляють тим, що вчать йому інших.

Серед них є фахівці найрізноманітніших професій, для яких репетиторство - це або спосіб додаткового заробітку, або фріланс, що відкриває величезні можливості для особистої свободи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Водіння у стані ...

КОМЕНТАРІ