Водіння у стані алкогольного сп'яніння: Штрафи в Україні 2018

Водіння у стані алкогольного сп'яніння: Штрафи в Україні 2018

23.09.18 21:26 0 12850

Відповідальність за водіння транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння передбачена ст. 130 КУпАП. Згідно данної статті Кодексу до відповідальності можуть бути притягнуті особи, які:

  • відмовилися від проходження медогляду з метою перевірки їх на вживання алкоголю;
  • особисто керували авто у стані алкогольного сп'яніння;
  • передали кермування автомобілем особі, що була п'яною.

Згідно части № 1 ст. 130 КУпАП, за вчинення вищезазначених дій передбачений штраф розміром 600 н. м. громадян, а саме - 10,2 тис гривень + позбавлення права кермування автомобілем строком на 1 рік.

В тому випадку, якщо протягом календарного року правопорушеня буде здійснене повторно, особі буде призначений штраф у подвійному розмірі (20,4 тис гривень), а також позбавлення права керування транспортним засобом строком на три роки.

Якщо особа притягалася до відповідальності по даній статті тричі протягом року, в починаючи з третього разу вона платитиме подвійний штраф (40,8 тис гривень), а також не зможе сісти за кермо автомобіля на протязі десяти років.

Також варто сказати, що особа, яка передала право кермування автомобілем людині, яка була п'яною, буде призначений тільки штраф (право керувати автомобілем у неї не забирають), правда в разі повторного вчинення данного правопорушення протягом року, суд цілком може призначити оплатне вилучення автомобіля у такої особи.

Адвокат Лобушко Валерій Володимирович стверджує: практика показує, що поліцейські дуже часто складають протоколи за кермування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння по ст. 130 КУпАП абсолютно безпідставно, або ж за відмову водія пройти медогляд для перевірки його на сп'яніння. Якщо ж водій вважає, що протокол був складений на нього необґрунтовано, тоді йому невідкладно потрібно звернутися до юриста.

Не варто покладати надії на те, що суд сам вникне у всі нюанси вашої справи і з'ясує, чи було допущені поліцейськими якість порушення. Лише своєчасна допомога професійного адвоката, дозволить вам відстояти свої права і уникнути притягнення до необґрунтованої відповідальності.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати репетитора?
Наступна новина: Кубик Рубіка: Які є ...

КОМЕНТАРІ