Кубик Рубіка: Які є механізми?

Кубик Рубіка: Які є механізми?

23.09.18 22:16 0 16755

Мабуть не знайдеться ні одної люди, яка б не тримали в руках кубик Рубіка. Сьогодні ми розглянемо основні його різновиди і розповість нам про них головний редактор сайту https://kubikus.top/5x5/, на якому ви можете знайти схему збірки кубика Рубіка 5х5 з картинками.

Кубик Рубіка 2х2

Розібрати та зібрати такий кубик зможе навіть новачок. Правда, придбати його можна лише в Інтернеті, в кіосках ви його точно не знайдете.

Кубик Рубіка 3х3

Це найпоширеніший серед любителів варіант і наперша модель Ерне Рубіка - винахідника даної іграшки. Він має відразу декілька варіантів внутрішнього механізму: вдосконалений, класичний, у вигляді сфери або хрестовини, а також швидкісний. Розібрати данний кубик абсолютно не складно, а ось зібрати недосвідченим користувачам може стати не під силу, особливо кубик зі складним, швидкісним механізмом.

Кубик Рубіка 4х4

Далі за розмірами йдуть моделі 4х4. Їх внутрішній механізм істотно відрізняється від 2 попередніх кубів. Професіоналам відомо, що конструкція механізмів парних кубів дуже складна. Парні куби (4х4, 6х6, 8х8 і т. д.) мають ряд властивих їм недоліків: клік механізми неможливо відрегулювати, через це у них виходить тугий хід. Але всі ці недоліки можна пробачити завдяки цікавим завданням, які стоять перед любителем такого куба: збірка парних кубів має інші формули, ніж їх непарні брати.

Кубик Рубіка 5х5

Є 2 різні механізми: традиційний, який використовує компанія Rubik's Studio (Угорщина) і складний, використовуваний в складних, швидкісних моделях.

Кубик Рубіка 6х6

Тут ми вже не зустрінемо товари Rubik's Studio, зате можемо помилуватися складним механізмом інших кубів. Наприклад, куб ShengShou 6х6 має свій унікальний механізм, який не заїдає і не клинить. Він має дуже м'який хід і з легкістю зрізає кути.

Кубик Рубіка 7х7

Куби розмірами 7х7 і більше мають схожі механізми, які звичайному любителю можуть здатися «темним лісом». Чого тільки вартий механізм MoYu AoFu 7x7, який в основі має хрестовину. Такий куб має довжину всього в 77 мм, того його форму довелося зробити трохи сферичною. Також, куби 7х7 більшого розміру можуть бути виготовлені в класичному квадратному варіанті. Щоб змастити такий куб, його не обов'язково розбирати - досить «пшикнути» масло між отворів.

Кубики Рубіка від 8х8

На збірку розібраного куба таких розмірів доведеться витратити цілий день. І це тільки в тому випадку, якщо ви досконально знаєте його пристрій. До речі, найбільші в світі - це куби 17х17!

Така модель була створена у 2011 році дизайнером головоломок Оскаром Ван Девентером. Куб складається з одной тисячі сімсот тридцяти чотирьох кольорових клітин і має дуже складний механізм!

Весь прикол в тому, що знайшовся охочий зібрати цей кубик Рубика. Ним виявився британський хлопець Кеннет Брендон, який позичив цю головоломку у знайомого, включив свою відеокамеру і почав записувати процес складання від початку і до кінця. Всього на рішення такої головоломки у Кеннета пішло близько восьми з половиною годин.

Можливо, Кеннет Брендон встановив світовий рекорд по збірці авторського кубика 17х17. Але, всім іншим ми б порадили починати з головоломок попростіше.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Водіння у стані ...
Наступна новина: На Тернопіллі понад три ...

КОМЕНТАРІ