Правила перевезення зерна

Правила перевезення зерна

24.09.18 21:56 0 1496

Щорічно Україна вирощує величезну кількість зернових культур, що дозволяє повністю забезпечити потреби населення як своєї країни, так і сусідніх. Саме тому щороку збільшується потреба в доставці зерна. Вкрай важливо, щоб перевезення зерна здійснювалося з урахуванням всіх правил. Саме про це ми і поговоримо в нашій статті, а розповість нам про всі нюанси співробітник компанії «ХАРТРАНС», яка безпосредньо займається транспортування зернових, бобових, олійних і бурякових культур, а також збором врожаю.

Особливості доставки зернових культур

В основному їх перевозять за допомогою зерновозів. Однак іноді злакові вантажі доставляють водним або залізничним транспортом. Більш детально проте як правильно потрібно перевозити зернові культури читайте на сайті: hartrans.com.ua/a349224-osnovnye-pravila-perevozki, а ми розглянемо особливості перевезення різними видами транспорту:

  1. Бортові зерновози. Це - звичайні бортові машини, в яких вантаж покривається брезентом для того, щоб він не намокав в разі опадів. Самостійно такі автомобілі не розвантажуються, тому перевозити на них урожай злакових не зовсім зручно.
  2. Зерновози-автопоїзди. Перевезення культур тут здійснюється аналогічно бортовим варіантам. Єдине - використовуються причепи для збільшення вантажу.
  3. Самоскидні машини. Вони дозволяють перевозити до 30 тонн вантажу. Плюс їх у тому, що вони самостійно розвантажуються, а зернові покриваються брезентом.
  4. Цистерни. Тут зерно поміщають в спеціальні контейнери, що максимально захищає його від зовнішніх впливів.

Також урожай зерна можна перевозити залізничним або водним транспортом. Злаки зазвичай поміщають в поодинокі або скріплені вагони. Навантаження здійснюється через спеціальний люк, а вивантаження - за допомогою спеціального пневматичного обладнання.

Водним шляхом зернові перевозяться судами з високою вантажопідйомністю. Такий спосіб дозволяє доставляти величезну кількість врожаю.

В обов'язковому порядку будь-яке перевезення зернових відбувається при наявності відповідних документів, дозволів і страховки. У документації вказується обсяг вантажу, вид, тривалість перевезення і інші показники.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Цена на газ в Украине: ...
Наступна новина: Принцип роботи тензодатчика ...

КОМЕНТАРІ