Житомирщина: ще близько 350 жителів області закупили доїльні апарати й бажають отримати відшкодування

Житомирщина: ще близько 350 жителів області закупили доїльні апарати й бажають отримати відшкодування

26.09.18 11:00 0 470
Цьогоріч на Житомирщині 294 догосподарств вже скористались обласною програмою та отримали на майже 2 млн гривень компенсації за закуплені установки індивідуального доїння. І ще є близько 350 бажаючих отримати таке відшкодування.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

За інформацією департаменту, саме цей напрям програми АПК продовжує користуватися попитом серед жителів сіл області, адже установки індивідуального доїння пришвидшують процес у кілька разів та зменшують витрати ручної праці. Тому й кількість бажаючих отримати відшкодування за доїльні апарати постійно збільшується.

Наразі близько 350 домогосподарств, які утримують 3 і більше корів, закупили доїльні апарати виявили й збирають необхідні документи для отримання компенсації. Орієнтовна сума відшкодувань складає близько 2 млн грн.

У зв'язку із популярністю напряму програми ОДА знову готує документи для внесення питання щодо виділення додаткових коштів на виплату компенсацій за доїльні апарати на розгляд чергової сесії обласної ради.

Загалом за 2 роки вже 590 господарств населення скористались такою підтримкою з обласного бюджету. У минулому році 296 домогосподарств Житомирщини отримали відшкодування за доїльні апарати на загальну суму 1,9 млн грн з обласного бюджету.

Максимальний розмір компенсації, який можуть отримати жителі сіл області, не перевищує 7 тис. грн. Отримати таку компенсацію господарство населення має право один раз на 5 років.

Детально з іншими напрямками агропрограми можна ознайомитись ТУТ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міський голова подякував ...

КОМЕНТАРІ