Як правильно вибирати корми для кішок?

Як правильно вибирати корми для кішок?

26.09.18 15:59 0 1461

Кішка привносить багато радості в наше життя, і природно Ви хочете годувати її якісної і здоровою їжею. Але як вибрати оптимальне харчування з усього розмаїття, і який корм для кішок купити?

Перш за все, майте на увазі, що немає такої їжі, яка ідеально підійде всім кішкам без винятку. Кожен вихованець унікальний і вимагає індивідуального підходу в харчуванні. Можна групі тварин купити корми для кішок високої якості від відомої фірми і з'ясувати, що більшість кішок так і світяться здоров'ям і повні сил, деякі виглядають не так добре, а в однієї-двох виявитися розлад травлення і шкірна алергія.

Багато людей вважають за краще не замислюватися над цим питанням і просто купити сухий корм для кошек. На щастя, на сьогоднішній день існує багато хороших готових кормів для кішок, можна спробувати кілька і визначити який найкраще підходить для вашої улюблениці.

На що потрібно звернути увагу, перш ніж купити корм для кішки?

1. Переконайтеся, що всі необхідні і життєво важливі речовини міститися в кормі

Якщо немає, то забезпечте кішку спеціалізованими вітамінами для кішок і мінеральними підживлення.

У кішок особливі потреби в харчуванні. На відміну від собак вони потребують більшої кількості білка в раціоні. Вони потребують певних жирних кислотах, як арахідонова кислота і лінолева кислота, і амінокислотах, особливо в таурине і аргінін.

Велика потреба кішок в білку пов'язана з тим, що їх організм не може регулювати швидкість, з якою печінку розщеплює білки. Якщо протеїнів в раціоні тваринного мало, то організм починає переробляти білок з власних м'язів.

2. Переконайтеся, що їжа, яку ви обираєте, підходить вашій кішці за віком


Якщо кошеня є корм для дорослих тварин, він не отримає достатню кількість білків і жирів, мінералів для правильного росту. Корми для кошенят висококалорійні, доросла кішка швидко розтовстіє, якщо буде їм харчуватися. Стара тварина потребує низькокалорійної, легкопереварюваної їжі.

Виберіть тип харчування: Сухий корм або консерви

Вибір залежить від конкретного тваринного і стану його здоров'я. Краще не гадати: купити сухий корм для кішок або консерви. Проконсультуйтеся з Вашим ветеринаром, намагаючись вирішити, який тип їжі краще підійде кішці або кошеняті.

Подивіться на інгредієнти

Високоякісні інгредієнти мають важливе значення для здорового харчування. Деякі марки кормів економ-класу зроблені з недорогих інгредієнтів, які погано засвоюється організмом, і, отже, не забезпечують хороше харчування. Хоча вони можуть технічно відповідають необхідним специфікаціям за процентним вмістом білків, жирів, вуглеводів і т. д., ці продукти мають більш низькі значення енергії і містять білки низької якості. Через це, багато поживних речовин можуть пройти прямо через травну системи кішки без засвоєння. Це також означає, що ви повинні згодовувати великі обсяги їжі, що погано відбитися на роботі травної системи. Якщо порівняти вартість продуктів економ і преміум-класів, в довгостроковій перспективі останні виявляться навіть вигідніше.

Щоб корми для кішок купити правильні, перегляньте список інгредієнтів і їх процентне співвідношення на етикетці з кормом для кішки. М'ясо, риба, яйця мають високу біологічну цінність, що означає, вони мають високий відсоток легкозасвоюваного білка і амінокислоти, придатні для використання організмом як будівельний матеріал.

Наступне, що потрібно дивитися - це гарантований аналіз. Це діаграма, таблиця або список де вказані відсотки від різних інгредієнтів, що містяться в цьому кормі. Однак числа, наведені в гарантованому аналізі, не приймають до уваги кількість вологи в їжі. Усі корми мають різні рівні вологості; консерви можуть містити до 80%, а сухі мати всього 6%. Для визначення фактичної кількості інгредієнтів в їжі, або щоб порівняти між собою різні марки кормів, числа повинні бути вказані в так званому сухому речовині.

Типовий раціон кішок в дикій природі (як правило складається в основному з мишей та інших дрібних гризунів), як вважають, становить близько 45 білка, 45 % жиру, і тільки 4-5 % вуглеводів. Чим більше харчування відповідає цьому співвідношенню, тим краще. Будьте уважні, перш ніж купити сухий корм для кішок: типові сухий корм відрізняється досить високим вмістом вуглеводів (часто 45 % або більше) і є деякі дослідження на цю тему, що такий корм може стати причиною надмірної ваги у кішок і, можливо, розвитку діабету з віком. Тому останнім часом на ринку з'явився низьковуглеводних беззерновой сухий корм для кішок, такий як: ORIJEN, GoldenEagle, ACANA, де злакові (основне джерело вуглеводів) замінені овочами і фруктами. За розрахунками ветеринарів, такий корм більш відповідає харчуванню кішок в «дикої» природному середовищі.

При виборі корму можна запитати поради у ветеринара, заводчиків кішок або продавців в зоомагазинах. Краще вибирати відомі марки і бренди. Пам'ятайте, що ціна за корм відповідає його якості. Якщо корм добре розрекламований, але коштує дешево, він не стане оптимальним харчуванням для Вашої улюблениці.

Перехід на новий корм

Щоб запобігти кишкові розлади, пов'язані з переходом на інший корм, рекомендуємо повільно протягом 7-10 днів перейти від годування 100 % від попередньої їжі до 100% від нової їжі. Наприклад, зробити суміш, яка містить 25% нових продуктів харчування і 75% старих продуктів харчування і кормів, давайте її кілька днів кішці. Потім співвідношення 50 на 50 % кількох днів, потім 75 % нової їжі на 25 %. І нарешті, ви можете почати годувати 100 % нової їжі.

Після переходу на новий корм простежте за кішкою протягом місяця. Якщо її очі блищать, шерсть блищати, немає проблем з травленням, у кішки оптимальну вагу, вона бадьора і весела, вітаємо, Ви правильно підібрали для неї харчування!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Секрети жіночих сумок

КОМЕНТАРІ