Антимагнітна пломба-наклейка на електролічильник

Антимагнітна пломба-наклейка на електролічильник

26.09.18 18:57 0 2517

У наш час користувачі електроенергії для того, щоб обійти показники лічильників, використовують сильні (неодимові) магніти. Їх встановлюють на лічильник споживання електроенергії, щоб вони сповільнювали обертання механізмів приладу.

Для запобігання несанкціонованого споживання електрики (за рахунок дії магніту або механічної перемотки після розбирання лічильника), службовці ЖКГ застосовують антимагнітну пломбу-наклейку, ви можите прочитати про неї детальніше тут.

Антимагнітна пломба на електролічильник: Що це таке?

Антимагнітна наклейка - це етикетка розміром 60 х 20 мм, з перфорованим дублюючим номером. На етикетку наноситься індивідуальний номер, що дублюється на відрізній частині. Колір самої наклейки червоний. Матеріал двошаровий який при спробі демонтажу відшаровується і з'являється напис "OPEN VOID", "ВІДКРИТО".

У центрі наклейки є капсула з магнітною рідиною, яка змінює форму при дії на неї магніту. Суспензія, що знаходиться в блістері, містить мікрочастинки заліза, які склеєні силіконом і спочатку виглядають як акуратна крапля з гладкими краями.

Якщо на цю рідину впливати магнітним полем понад 80 мТл, частинки заліза розривають акуратну оболонку та розтікаються або переміщуються до місця впливу магнітного поля. Таким чином, при візуальному огляді пристрою можна легко помітити факт шахрайства.

Сфера використання

Номерна наклейка Антимагніт - одноразова пломба яка встановлюється на лічильник і застосовується для:

  • контролю відкриття електролічильника;
  • контролю впливу на електролічильник магнітного поля.

Міфи та реальність

Міфи:

  • стікер може відійти від корпусу лічильника якщо, його нагріти феном;
  • підколупнути гострим предметом і видалити прозорий датчик з магнітною суспензією;
  • скористатися магнітом, а потім відновити.

Реальність:

  1. При нагріванні феном нічого не відбувається, а намагаючись її зняти, руйнується цілісність захисту. Матеріал залишає слід на приладі, а саму етикетку вже не відновити.
  2. При спробі зняти капсулу гострим предметом знову порушується сама етикетка, тому що становить одне ціле з блістером, в якому знаходиться магнітна рідина.
  3. Якщо з антимагнітою наклейкою проводилися маніпуляції з магнітом, то зміщається рідина і залишає чорний слід (частинки заліза звичайно можуть зміститися в іншому напрямку, але ось чорний слід все одно залишиться).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Секрети жіночих сумок
Наступна новина: Який провід для духової ...

КОМЕНТАРІ