Який провід для духової шафи вибрати?

Який провід для духової шафи вибрати?

26.09.18 19:47 0 1774

Все частіше і частіше на зміну традиційним газовим і електричним плитам приходять сучасні роздільні побутові пристрої - варильні поверхні, а також духові шафи. Їх популярність дуже висока завдяки доступності та максимальній зручності у використанні.

За допомогою високоякісних духових шаф від провідних світових виробників можна домогтися ідеального комфорту в процесі приготування багатьох смачних страв. Крім цього, підкуповують вони ще й тим, що відрізняються не дуже високим рівнем споживання електричної енергії.

Однак для безпечної та комфортної експлуатації духових шаф необхідно правильно вибрати найбільш підходящий провід для їх підключення. До речі, якщо у вас мережева духова шафа Pyramida, то придбати провід до неї ви можете на сайті https://master-plus.com.ua/plita/provod/.

На що слід звертати увагу?

Щоб правильно підібрати надійний, якісний і безпечний кабель для духової шафи, необхідно враховувати кілька важливих параметрів. До них відносяться:

  • номінальна напруга;
  • матеріал, з якого виготовляються жили проводу;
  • переріз кабеля;
  • зручність підключення до духової шафи.

Що стосується номінальної напруги, характерної для проводу до духової шафи, то вона ні в якому разі не повинна бути меншою, ніж передбачено в побутовій електричній мережі, до якої планується підключення приладу.

Тип матеріалу та перетину

Матеріал виготовлення жил електричного кабелю теж має величезне значення. Найкращим варіантом для підключення духової шафи є мідь. На відміну від алюмінію, вона при необхідності може піддаватися процесу спаювання. До того ж провід, виконаний з міді, є більш гнучким у порівнянні з алюмінієвим варіантом. Через своїх характерних властивостей мідний кабель має більш високу вартість.

У разі вибору алюмінієвого аналога слід враховувати, що його ні в якому разі не можна монтувати в таких матеріалах, які піддаються горінню. Дізнатися, з чого виготовлений той чи інший електричний провід, можна завдяки відповідному маркуванню.

Одним з найважливіших параметрів даного виробу є його перетин - він повинен в повній мірі відповідати навантаженню в Амперах. Щоб з'ясувати, якою є сила струму, слід загальну потужність всіх електричних приладів, що підключаються до мережі, розділити на показник напруги.

Основні вимоги до проводів для духових шаф

Більшість сучасних духових шаф розраховані на споживання електричної енергії в межах 3,5-3,9 кВт. У зв'язку з цим приблизний запас міцності проводки повинен становити 4 кВт.

Для максимально безпечної експлуатації духової шафи рекомендується вибирати електричний провід, виходячи з таких моментів:

  1. Якщо планується прокладка кабелю безпосередньо від щитка до побутового приладу, то в даному випадку, духовій шафі буде цілком достатньо стандартного перетину 1,5 мм2.
  2. Якщо на ділянці межі духовкою і щитком буде підключатися ряд інших електричних приладів, тоді слід придбати провід з перетином, рівним, як мінімум, 2,5 мм2 - таке рішення дозволить одночасно підключати й інші кухонні побутові прилади, наприклад, посудомийну машину.
  3. Електричний кабель з перетином 2,5 мм2 - це оптимальний варіант для підключення духової шафи та безпечної його експлуатації. В даному випадку буде попереджене надмірне нагрівання, яке нерідко призводить до коротких замикань з несприятливими наслідками.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Антимагнітна ...
Наступна новина: Веб-моделі: Хто це?

КОМЕНТАРІ