У Чернігова найближчим часом може з’явитись ще 2 міста-партнери

У Чернігова найближчим часом може з’явитись ще 2 міста-партнери

27.09.18 08:17 0 486
На у Чернігова 8 міст-партнерів. Але вже найближчим часом може додатись ще 2.

Як відомо, Чернігів має угоди про співпрацю з містами-з різних країн: Гомель (Республіка Білорусь), Меммінген (Німеччина), Тарнобжег (Республіка Польща), Огре (Латвійська Республіка), Петах-Тіква (Ізраїль), Градець-Кралове (Чешська Республіка), Габрово (Болгарська Республіка) та Прілеп (Республіка Македонія).

А вже найближчим часом, за словами заступника Чернігівського міського голови Олександра Ломако, до цих міст партнерів може додатися ще два: Кутаїсі (Грузія) та Лекко (Італія).

Так, перебуваючи на святкових заходах у Гомелі (Республіка Білорусь), чернігівський міський голова Владислав Атрошенко поспілкувався з мером міста Кутаїсі, одного з найбільших міст Грузії. Очільники міст дійшли згоди в тому, що громади могли би бути цікаві одне одному, особливо - у питаннях туристичного обміну та інших сферах.

Також вже є певні напрацювання щодо партнерства з містом Лекко (Італія). Громада цього міста у співпраці з Обласним дитячим фондом вже більше 20 років приймає на відпочинок та надають іншу матеріальну підтримку чернігівським дітям-сиротам і дітям-інвалідам.

Нещодавно Надзвичайний та Повноважний Посол Італії в Україні Давіде Лачечіліа та представників громади Лекко відвідали Чернігів. І підтримали пропозицію чернігівського міського голови закріпити дружні стосунки між містами на офіційному рівні. Наразі триває листування з цього приводу.

Як відомо, за ініціативи Владислава Атрошенка Чернігівська міська рада розірвала партнерські відносини з Псковом, Митищами, Ростовом та Брянськом.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ