Як розвивати інвестиційну привабливість Тернопільщини обговорили під час зустрічі з представниками «U-LEAD з Європою»

Як розвивати інвестиційну привабливість Тернопільщини обговорили під час зустрічі з представниками «U-LEAD з Європою»

27.09.18 09:36 0 480
Тернопільська область відкрита до співпраці та бере участь в багатьох ініціативах, спрямованих на популяризацію регіону, його економічний та інвестиційний розвиток. Про це зазначили представники Програми «U-LEAD з Європою» під час зустрічі з головою облдержадміністрації Степаном Барною та директором департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Галиною Воляник.

«У нас річний план роботи у Тернопільській області. Ми працюємо над тим, щоб готувати інвестиційні майданчики в регіоні та залучати інвесторів. Серед іншого, до кінця року плануємо провести поглиблений аналіз агросектору області для того, щоб визначити на глобальних і регіональних ринках агропродукт», – розповів Василь Федюк, радник з питань планування та координації регіонального розвитку Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «U-LEAD з Європою».

За його словами, в рамках їхнього плану роботи, було опрацьовано шість секторів. За результатами визначили, що агросектор і машинобудування – авто, мото, є ключовими серед інших галузей, які здатні залучити прямі іноземні інвестиції.

«Попередньо ми також визначили країни, які є цільовими для Тернопільської області. Це Німеччина, Польща та ряд інших. До слова, німецький бізнес уже працює тут і, гадаю, може розширити свою присутність. На обласному рівні з вашого боку є максимальне сприяння та готовність. І така позиція – це велика перевага Тернопільської області», – підкреслив Василь Федюк.

У свою чергу голова ОДА Степан Барна подякував представникам програми U-LEAD з Європою та голові правління Німецько-української промислово-торговельної палати Александру Маркусу, який також був на зустрічі, за сприяння та допомогу у реалізації багатьох проектів. Й висловив сподівання, що співпраця продовжиться й надалі і буде плідною та результативною.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ