Самогонний апарат: Що це таке?

Самогонний апарат: Що це таке?

27.09.18 21:32 0 2122

Самогонний апарат - це спеціальний пристрій, який в домашніх умовах використовується для перегонки (дистиляції) спиртовмісної сировини в міцний спиртний напій - самогон. Спиртовмісна сировина може бути різноманітною, як правило, це брага, вино, спирт-сирець і т. д. До речі, придбати самогонні апарати і комплекти обладнання для дистиляції можна в інтернет-магазині http://dachnik.ua/.

Звичайний самогонний апарат має просту будову та складається з 2 основних частин:

  • випарника;
  • конденсатора.

Випарник - це пристрій, в якому відбувається випаровування спирту (і його відділення від решти елементів використовуваної сировини).

Конденсатор - це пристрій, в якому відбувається конденсація спирту, що знаходиться в пароподібному стані, результатом такої конденсації буде поява невеликих крапель продукту на виході з самогонного апарату.

Який самогонний апарат краще: Дистилятор або колона ректифікації?

Щоб вибрати кращий самогонний апарат або дистилятор Вам в першу чергу необхідно ознайомитися з апаратами і пристроями, які на сьогоднішній день вже представлені на ринку. Всі існуючі на ринку апарати можна умовно розділити на 2 групи:

  • дистилятори (самогонні апарати);
  • ректифікаційні колони.

Дистиллятор - це пристрій, в якому спиртосодержащая суміш нагрівається до температури кипіння спирту, після чого пари спирту проходячи через охолоджену область пристрою, конденсуються і перетворюються в самогон. У процесі перегонки важливим моментом є підтримання необхідної температури, якщо температура перевищена, то важчі сивушні масла «хвости» будуть потрапляти в кінцевий продукт, ка наслідок самогон вийти мутний з неприємним запахом.

Важлива роль в процесі перегонки самогону відводиться очищення і фільтрації кінцевого продукту. Дистиллятор застосовується якщо необхідно максимально передати смак сировини з якого виготовлялася брага (фрукти, ячмінь і т.д.) або в разі коли необхідно перегнати брагу в самогон (спирт сирець) для подальшої ректифікації, адже показники продуктивності дистилятора, як правило, вище ніж у колони.

Колона ректифікації - це спрощений аналог лабораторних установок для виробництва спирту. В процесі роботи ректифікаційної колони, відбуваються багаторазові трансформації сировини з пароподібного стану в рідке і навпаки, як результат найлегша фракція (наприклад, спирт) знаходиться вгорі і, через вузол відбору, виводиться назовні. Вміст спирту на виході, як правило, не менше 90%.

Якщо для виробництва самогону використовується колона, то одним з її переваг буде відсутність сторонніх запахів в приміщенні. Сучасні колони, як правило, можуть функціонувати як в режимі дистиляції, так і в режимі ректифікації. Така особливість є ще однією перевагою, так як різні напої вимагають різного підходу, наприклад, коньяк і віскі, виготовляються на основі дистиляту (самогону), а настоянки на основі спирту. Висновок: ректифікаційні колони мають достатню кількість переваг перед звичайними дистиляторами.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ