Клініка для проведення МРТ: Як вибрати?

Клініка для проведення МРТ: Як вибрати?

27.09.18 21:54 0 1055

МРТ є 1-ин з самих точних та надійних методів діагностики організму. Це не дешева процедура. Тому відразу виникає питання - яким чином вибрати клініку для її проведення? Про це нам розповість співробітник діагностичного центру «СДС»: http://mrt.com.ua/, в якому безпосередньо можна зробити МРТ в Києві.

Критерії вибору:

  • Зручність розташування клініки. Найкраще, якщо вона буде перебувати неподалік від будинку. Престижні клініки, розташовані в центрі міста, найчастіше завищують ціни на свої послуги, щоб окупити вартість оренди приміщень. Крім того, не у всіх таких клініках є парковки для клієнтів, отже, доведеться оплачувати ще мінімум годину, а то і дві години парковки в центрі міста. Нарешті, розташування клініки поруч з будинком добре ще й тим, що не доведеться добиратися через усе місто після процедури, а можна буде неспішним кроком пройти додому. Деякі пацієнти можуть відчувати себе не дуже добре після процедури МРТ з контрастуванням, і в цьому випадку роль фактора розташування зростає ще більше.
  • Потужність томографа. Сьогодні існують три категорії томографів - з низькою підлогою, середньопольні і високопольні. Необхідні характеристики зазвичай вказує лікар в напрямку. Якщо направлення немає або характеристики не вказані, можна вибрати самостійно, спираючись на інформацію про обладнання, яку клініки зазвичай розміщують на своїх сайтах. Як правило, сучасні низько- і середньопольні томографи відповідають більшості діагностичних вимог, а ось застаріле обладнання, найімовірніше, дасть нечіткий результат. Важливо також звернути увагу на показники однорідності поля і швидкості сканування - чим вони вищі, тим краще. При обстеженні кровоносних судин або виявленні онкологічних захворювань краще віддати перевагу клініці, в якій встановлено томограф з полем не менше 1 Тл.
  • Тип томографа - закритий чи відкритий. Багато з низькою підлогою і середньопольні томографи мають відкриту конструкцію. Вона більш комфортна для пацієнта і дозволяє обстежити навіть тих, хто страждає на клаустрофобію. Зручні відкриті апарати і для пацієнтів з надлишковою вагою, людей з обмеженими можливостями і при необхідності обстеження судин.
  • Вартість. Вона залежить від багатьох факторів - платне МРТ може обійтися в 4-5 тисяч рублів, а може коштувати і 10-15 тисяч. Слід врахувати, що МРТ з контрастуванням завжди коштує дорожче на 20-30%. Також обстеження на високопольні томографі буде коштувати дорожче, ніж на середньопольні. Тому краще вибрати більш просте устаткування, якщо немає необхідності в надточних результатах.
  • Необхідність в вертикалізації - йдеться про діагностику, під час якої пацієнт знаходиться у вертикальному положенні. Як правило, вертикалізація потрібно при обстеженні стану опорно-рухового апарату, зокрема, хребта в умовах осьового навантаження. Вертикальні томографи є далеко не у всіх клініках.

Як уникнути помилки при виборі клініки?

Багато людей, склавши для себе список клінік, які підходять за ціною і наявного обладнання, вибирають з цього списку за принципом «мені порадили». Однак далеко не завжди поради друзів і знайомих (а тим більше - відгуки в Інтернеті) відображають реальний рівень кваліфікації персоналу клініки, де проводять платне МРТ. Багато відгуки швидше відображають рівень доброзичливості щодо персоналу до клієнтів, а це ніяк не впливає на точність діагностики. А негативні коментарі в адресу клініки цілком мот виявитися звичайною недобросовісної антирекламою. Остаточний вибір робити найкраще після зустрічі з фахівцем клініки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Самогонний апарат: Що це ...
Наступна новина: Гофрированные трубы для ...

КОМЕНТАРІ