Шахтні котли тривалого нижнього горіння

Шахтні котли тривалого нижнього горіння

28.09.18 20:02 0 1109

Котли шахтного типу з нижнім горінням - це теплогенератори, що працюють на твердому паливі. Спалювання матеріалу в таких пристроях відбувається тільки в обмеженій області знизу камери завантаження, велика частина палива не горить. Таку назву вони отримали завдяки своїй конструкції, в основі якої дві об'ємні вертикальні камери:

  • Перша служить для закладки палива, в ній протікає нижнє горіння матеріалу з виділенням піролізних газів;
  • У другій камері проходить дожигание пірогазу, температура тут може доходити до 1000 0 С. В області максимального нагріву розміщується теплообмінник, який ефективно збирає тепло і передає його на теплоносій для подальшого прогріву системи опалення.

Що таке нижнє горіння?

Відмінною особливістю шахтних котлів тривалого нижнього горіння є обмежений простір спалювання палива. Процес горіння в них не поширюється на всю камеру завантаження. Класичні твердопаливні теплогенератори влаштовані таким чином, що весь матеріал, який потрапив в топку, горить одночасно. А це, зі зрозумілих причин, помітно скорочує термін роботи котла від однієї закладки матеріалу.

Шахтні агрегати спеціально сконструйовані так, щоб в камеру завантаження можна було вмістити великий обсяг палива. Але, як під час старту котла, так і протягом усього періоду його роботи, горіти буде тільки невеликий нижній шар. Інша маса матеріалу в цей час просто знаходиться над вугіллям, що горить і чекає своєї черги на спалювання. Коли паливо знизу повністю прогорить, а залишки прокидаючись через колосники в зольний ящик, на його місце зверху спуститься нова порція.

В результаті локалізації процесу переробки палива на одній невеликій ділянці, з'являється можливість значно продовжити період роботи котла від однієї закладки. Шахтний котел здатний забезпечити набагато більшу тривалість одного повного циклу згоряння матеріалу в камері завантаження, ніж це доступно у класичних твердопаливних теплогенераторів. Для порівняння, дрова в звичайному котлі прогорять за 3-4 години, а в хорошому шахтному агрегаті цей період досягає 5-6 годин.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Обои Rasch: Как подобрать?
Наступна новина: Скляні перегородки: ...

КОМЕНТАРІ