Степан Барна: 10% коштів з Державного фонду регіонального розвитку у наступному році спрямуємо на реалізацію туристичних проектів

Степан Барна: 10% коштів з Державного фонду регіонального розвитку у наступному році спрямуємо на реалізацію туристичних проектів

29.09.18 09:28 0 440
Завдяки розвитку дорожньої інфраструктури на території Тернопільської області суттєво збільшився транспортний потік. Про це зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час презентації новоствореної інтерактивної туристичної карти області.

«Якщо аналізувати дорогу «Тернопіль-Львів», кількість туристів, які проїжджають нею, сягає близько 2 мільйонів осіб протягом року. Зокрема, зріс транспортний потік через Тернопільську область з 15 тисяч – у 2017 році, до близько 32 тисяч автомобілів . Це добра динаміка, яка свідчить про туристичний розвиток і потенціал Тернопільщини», - наголосив очільник області.

Також він зазначив, що у розвиток туристичної інфраструктури області робляться капітальні вкладення, яких не було роками: «Радий, що в Тернопільській області з'являються нові туристичні можливості, від яких мандрівники отримуватимуть задоволення, а область – розвиватиме економіку. Зокрема, цей рік був плідним для нас з точки зору реалізації туристичних проектів, серед яких завершення будівництва дороги до печери Кришталева у с. Кривче. Проте, ми не плануємо зупинятися і вже зараз працюємо над реалізацією ще одного проекту – будівництва під'їзних шляхів до печери Вертеба», - підкреслив Степан Барна.

Очільник області також розповів, що 1 жовтня обласна державна адміністрація оголосить про відбір проектів, які будуть фінансуватися у 2019 році за рахунок коштів з Державного фонду регіонального розвитку.

«З майже 200 мільйонів гривень у 2019 році ми плануємо спрямувати щонайменше 10% на реалізацію проектів розвитку туристичної інфраструктури у Тернопільській області. Тому закликаю представників ЗМІ, туристичних компаній спільно з органами місцевого самоврядування, органами державної влади на місцях напрацювати проекти, які можуть бути цікавими з точки зору стратегії розвитку туристичної галузі у 2019 році», - поділився Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ