33 ОТГ Тернопільської області отримали земельні ділянки

33 ОТГ Тернопільської області отримали земельні ділянки

29.09.18 10:12 0 553
Понад 25 тисяч гектарів землі отримали 33 об'єднаних територіальних громади Тернопільської області у комунальну власність згідно наказів та актів-приймання-передачі.

Головним управлінням Держгеокадастру передано земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаним територіальним громадам, інвентаризацію яких проведено на виконання розпорядження Уряду. За словами начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Івана Кузя, об'єднані територіальні громади зможуть контролювати використання землі. Окрім того, ініціювати питання про розірвання договорів з недобросовісними землекористувачами, адже можливість розпоряджатися землею для об'єднаних територіальних громад — одне з ключових питань успішного проведення реформи децентралізації.

Довідково:

1 січня Кабінет Міністрів України затвердив постанову про передачу землі у власність об'єднаних громад за межами населених пунктів. На засіданні Уряду прийнято розпорядження “Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад”. Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ.

12 лютого завершився процес підписання меморандумів між Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області та 40 об'єднаними територіальними громадами про строки відведення землі. Це передбачено розпорядженням Уряду щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад за межами населених пунктів.

Отже, у 40 ОТГ Тернопільської області, відповідно до підписаних меморандумів, у комунальну власність буде передано 38 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташованих поза межами населених пунктів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відбулось ...
Наступна новина: Посвідчення ...

КОМЕНТАРІ