Як правильно вибрати автокран?

Як правильно вибрати автокран?

29.09.18 11:51 0 1671

Займатися пошуком автокрана конкретно для вашого типу робіт досить складно, але цікаво. Це цікава інженерне завдання, для вирішення якого необхідно мати як певну кількість коштів, так і ваш багаж знань в сукупності з професійним досвідом. З першим пунктом у вас може бути все гаразд, а ось знання та досвід в цій сфері мають одиниці. Саме тому співробітник компанії ООО "БІГ ТРАНС": https://avtotral.com/kato-kran.php, яка безпосередньо займається орендою автокранів і розповість нам як правильно вибрати цю техніку.

Маса вантажу

Як правило, стартовий пункт в підборі - маса вантажу. Для точного розрахунку необхідної вам рівня вантажопідйомності, фахівець вдасться до Вантажовисотні характеристиці автокрана. У даній графічній схемі вказані максимально можливі маси вантажу, включаючи характеристики його висоти видалення від крана. Для кожного різновиду крана існує власна характеристика. «У чому проявляється гостра необхідність даного розрахунку, якщо можна встановити всі параметри на око?» - запитає нетерплячий клієнт.

Насправді все досить просто: кожному автокрану притаманне велика кількість параметрів, які впливають на рівень ефективності його роботи. Такими є як виліт стріли, так і глибина зіву крюка, рівень висоти і величина швидкості підйому вантажу, а також багато іншого. Якщо здійснювати роботу, вдаючись до максимальних можливостях машини, можна швидко знизити її ефективність, навіть не дивлячись на потужність автокрана. Крім цього даний факт впливає на знос машини і змушує турбуватися кранівника, що також несприятливо позначається на роботі крана.

Найзгубніше, що може виявитися в цьому випадку - це бажання заощадити на безпеці. Припустимо, вам необхідно розвантажити бетонні блоки загальною масою 16-17 тонн. Безсумнівно, у скупого людини з'явитися спокуса взяти автокран третьої групи вантажопідйомності, тобто маса вантажу якого повинна бути 10-15 тонн, з метою економії. А той факт, що величина маси даного вантажу на тонну більше допустимої - «не має значення, раптом пронесе»... Досвідчений кранівник, який цінує власне життя і роботу, навряд чи дасть згоду на подібні умови роботи. Якщо кран не має обмежувача вантажопідйомності, то найкращим підсумком даної ситуації буде «просто-напросто» обрив грузозахватного гака. У гіршому випадку або перекинеться машина, або пошкодиться дорогий автокран, а також можливі людські жертви.

Габарити вантажу

Також досить важливою характеристикою є габарити вантажу. Легкість застопореними або спеціального варіанти кріплення безпосередньо залежить від компактності вантажу. Відповідальність за даний процес несе стропальник. Час від часу виникають такі випадки, коли здійснення закріплення вантажу неможливо в зв'язку з технічними параметрами, такими як неправильна форма даного вантажу або те, що він виготовлений з м'якого металу, і крім цього має досить велику масу. У даній ситуації необхідно використовувати кран з великим рівнем вантажопідйомності, а також вам може знадобитися другий кран. Наприклад, на залізниці, щоб підняти вагон масою в 60 тонн, використовують два крана, вантажопідйомність яких становить 50 тонн. У зв'язку з габаритами, а також його вагою і властивостями майданчики, де здійснюються роботи, використання одного крана не надає можливості. Використання двох кранів в даній ситуації відповідає правилом технічної безпеки.

Ділянка

Наступним пунктом, після визначення маси і габаритів даного вантажу, є з'ясування того, на якій ділянці будуть проводитися роботи автокрана, дізнатися, чи є там котловани або укоси. Працюючий автокран слід розміщувати на рівній поверхні. Якщо буду присутній нахили або нерівності, може виникнути зміщення або перекіс, що значно ускладнить роботу.

У разі, коли на місці здійснюваних робіт є котлован, слід встановлювати кран на деякій дистанції від найближчого укосу. Величина даного відстані встановлюється в залежності від грунту на ділянці і глибини котловану. Якщо глибина канави становить 2 метри, то розмішати кран слід на відстані в півтора метра від укосу при наявності глинистого грунту і на відстані в три метри, якщо грунт гравійна або піщана. А в разі, коли на майданчику знаходиться котлован з глибиною в 5 метрів, слід встановити кран на шестиметрової відстані від схилу при наявності грунті і три з половиною метра при наявності сухого лісового грунту. Внаслідок цього оператору треба буде докласти чимало зусиль для здійснення робіт.

Для реалізації робіт поблизу ЛЕП необхідно особливий дозвіл для їх проведення. Згідно з правилами слід узгодити їх з господарем лінії електропередач. Але, наприклад, за умови роботи можна і не хвилюватися. Сучасні крани забезпечені великою кількістю «розумних» пристроїв, які сприяють більш зручної роботи кранівника. У зв'язку з цим просторові обмеження не можуть зробити проблему нерозв'язною.

Висновки

Досвідчений господарник цілком свідомий, що вдала робота формується з декількох критеріїв. Найголовнішим є забезпечення технічної безпеки виконуваних робіт. Ефективність проведеної роботи безпосередньо залежить від зручності та спокою умов праці, а рівень забезпечення безпеки і продуктивності - від правильного вибору автокрана.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Тернопільській ...
Наступна новина: Кредити на карту онлайн: ...

КОМЕНТАРІ