На Тернопіллі на покращення умов перебування літніх людей у терцентрах - кошти із держбюджету

На Тернопіллі на покращення умов перебування літніх людей у терцентрах - кошти із держбюджету

03.10.18 09:30 0 493
Ми стараємося зробити все від нас залежне, щоб покращити умови перебування літніх людей у територіальних центрах області. Для цього значну частину коштів спрямовано з державного бюджету. Про це зазначив голова облдержадміністрації Степан Барна, відвідуючи з нагоди Міжнародного Дня людей похилого віку терцентр в селі Галущинці Підволочиського району.

Також він акцентував на важливості підтримки старшого покоління, повазі та успадкуванні від нього звичаїв і традицій.

«У Тернопільській області функціонують 25 територіальних центрів соціального обслуговування, з яких 8 – в ОТГ. Також при терцентрах діють 18 відділень стаціонарного догляду. Прикладом того, як повинні виглядати такі заклади, є терцентр у Галущинцях, де проживають 25 осіб. Тому ми і надалі робитимемо усе, що від нас залежить, для комфортного перебування людей похилого віку і забезпечення відповідних умов у всіх без винятку соціальних центрах Тернопільщини», - зазначив очільник області.

Також він додав, що завдяки державній субвенції на суму понад 3,5 млн. грн. у Галущинському територіальному центрі надання соціальних послуг відбулася реконструкція та добудова приміщення другого стаціонарного відділення, тераси, господарського приміщення та харчового блоку. Для зручності підопічних у закладі вмонтували спеціальне крісло-підйомник та збільшили кількість ліжко-місць.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ