Чернігів: Владислав Атрошенко: Між сплаченими податками і розвитком міста - прямий зв'язок

Чернігів: Владислав Атрошенко: Між сплаченими податками і розвитком міста - прямий зв'язок

03.10.18 08:30 0 511
Міський голова Владислав Атрошенко подякував представникам Чернігівського міського відділення Асоціації працівників нерухомості (рієлторів) Україна за запрошення на урочистості до 20-річчя створення відділення, перепросивши, що не міг бути на святкуванні особисто. Він побажав чернігівським рієлторам успіхів, у тому числі, комерційних на ниві пошуку та оформлення житла для жителів Чернігова.

Окремо міський голова вкотре звернув увагу на тему, яка безпосередньо пов'язана з нерухомістю в обласному центрі. Мова про значне заниження оціночної вартості нерухомості в угодах купівлі-продажу. На думку Владислава Атрошенка, це є один з поширених способів ухилення від сплати податків. Адже дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного року більш як одного з об'єктів нерухомості, оподатковується.

Міський голова доручив порівняти оціночну вартість, яку декларують в угодах купівлі-продажу на нерухомість по Чернігову. І чи відповідають вони реальним цінам, для прикладу, по первинному ринку - у 8-9 тис. грн за метр квадратний, а по деяких будинках – по 12-13 тис. грн, по вторинному ринку – у районі 7 тис. грн. Якщо ціни відрізняються, тобто занижуються для зменшення обсягу сплати податків, цим мають зайнятися відповідні служби.

«Я готовий як міський голова публічно просити нотаріусів не оформляти правочини на первинному ринку житла, якщо оціночна вартість, скажімо, нижче 8,5 тис. грн по Чернігову. Нижчої ціни просто фізично немає. А отже, тут є ознаки ухилення від сплати податків», - сказав міський голова.

Інший приклад – робота у місті таксі. Наразі є відповідне звернення одного з депутатів міської ради щодо ймовірного ухилення від сплати податків операторів ринку таксі та безпосередньо водіїв.

«Промовистий приклад. Один з таксистів нещодавно дякував міській владі за чудово організований День міста. Адже через значну кількість містян, які перебували на заходах у вечірній час, таксисти по місту у кілька разів збільшили виручку. Так само водії таксі дякують за якісні дороги у місті – адже вони витрачають менше на запчастини для авто. Але я продовжив би ці думки: а далі що? А платити податки? Адже за ваші податки ми збудуємо більше якісних доріг у місті. І сам Чернігів буде розвиватися, тож виручка таксистів і далі зростатиме. Саме тут я бачу зв'язок між сплаченими податками та розвитком міста і зростанням капіталізації бізнесу», - вважає міський голова.

На думку Владислава Атрошенка, несплата податків українцями – це пряма «здача» України зсередини. Тож потрібно рухатись до усвідомленої сплати податків.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Комісія з ...
Наступна новина: В Житомирській області за ...

КОМЕНТАРІ