Які соціальні послуги отримують жителі Деснянського району Чернігова. Звіт

Які соціальні послуги отримують жителі Деснянського району Чернігова. Звіт

03.10.18 10:30 0 694
На ранковій нараді у міській раді 2 жовтня заслухали звіт щодо реалізації Деснянською районною у місті Чернігові радою делегованих повноважень у сфері надання соціальних послуг

За словами голови районної ради Володимира Грецького, такі послуги надаються жителям району Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Центр надає наступні послуги: догляд вдома, денний догляд, соціальна адаптація, консультування, натуральна адресна допомога.

Соціальні послуги надаються безкоштовно громадянам похилого віку, у яких не має працездатних рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, одиноким громадянам похилого віку, одиноким подружнім парам, особам з інвалідністю, хворим.

Можуть надаватись і платні послуги – тим, у кого є рідні, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу.

Щороку кількість осіб, які перебувають на обслуговуванні у Територіального центру, зростає.

У територіальному центрі працює 139 осіб, які надають послуги майже 4 тисячам чернігівців.

На утримання Територіального центру соціального обслуговування Деснянської районної у місті Чернігові ради в кошторисі на 2018 рік передбачено 8,7 млн грн, з них 8,2 млн грн – оплата праці з нарахуваннями, 113 тис грн - комунальні послуги та енергоносії.

Протягом поточного року Територіальний центр придбав автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю, у тому числі візочників та людей похилого віку.

«Те адміністрування, яке щодо комплексу соціальних послуг здійснюють районні ради, можуть успішно виконувати підрозділи міської ради. Це дало б невелику, але все ж економію коштів. Це моя особиста думка. З іншого боку, можу констатувати, що наразі є конструктивна співпраця з Деснянською районною радою. Я дякую керівнику районної ради Володимиру Грецькому за співпрацю", - прокоментував звіт про виконання делегованих повноважень міський голова Владислав Атрошенко.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ