На Тернопільщині відбувся Фестиваль об'єднаних територіальних громад

На Тернопільщині відбувся Фестиваль об'єднаних територіальних громад

05.10.18 11:48 0 486
На Фестиваль громад, що відбувся 30 вересня у смт. Заводське Чортківського району, зібралися 12 об'єднаних територіальних громад Тернопільської області — партнерів програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE).

У рамках фестивалю кожна з 12-ти ОТГ продемонструвала свої досягнення у впровадження інструментів участі жителів сіл та міст для розвитку своїх громад, серед яких "Бюджет участі", "Відкритий бюджет" та "Електронні петиції". Для відображення своєї ідентичності кожна громада продемонструвала результати проведеної роботи та прийняли участь у жвавій командній грі.

У рамках панельної дискусії "Виклики та потреби ОТГ" учасники обговорили проблеми та досвід впровадження процесів розвитку громад та окреслили шляхи вирішення актуальних для місцевих жителів питань.

Довідково:

Фестиваль громад організовано в рамках програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком'юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

За підтримки програми DOBRE в області:

-розроблено та затверджено стратегії розвитку в 12 ОТГ (Шумській, Вишнівецькій, Байківецькій, Іванівській, Скалатській, Великогаївській, Микулинецькій, Теребовлянській, Гусятинській, Заводській, Скала-Подільській, Золотопотіцькій);

- споруджено 12 дитячих майданчиків;

- споруджено 22 спортивних майданчики;

- оснащено науковим обладнанням кабінет фізики Байковецької місцевої школи;

- затверджено 12 проектів по облаштуванню 10 конференцзалів громад. На даний час надходить обладнання та меблі для комплектації.

Крім цього, затверджено проекти що невдовзі будуть реалізовані по модернізації систем вуличного освітлення, по покращенню послуг поводження з твердими побутовими відходами, по будівництву заводу з виготовлення бруківки по облаштуванню музею майстерні та інших.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Міський голова ...
Наступна новина: Два чоботи - пара: яке ...

КОМЕНТАРІ