На Житомирщині освітяни відзначають професійне свято.

На Житомирщині освітяни відзначають професійне свято.

05.10.18 10:47 0 495
Напередодні Дня працівників освіти у Житомирі відбулося свято для освітян з усієї області.

Привітали вчителів з професійним святом 3 жовтня, голова облдержадміністрації Ігор Гундич та голова обласної ради Володимир Ширма.

— « ми вам довіряємо найцінніше – наших дітей. Дякую вам за те, що ви ростите майбутнє нашої держави. Переконаний, що ви навчаєте дітей не для "галочки", а для життя, допомагаєте нам, батькам, формувати їх як особистостей. Бажаю вам здоров'я і натхнення у роботі!», – зазначив Ігор Гундич.

Керівник області відзначив зміни, які відбуваються у галузі освіти.

Зокрема, у 2018 році завершиться термомодернізація 10 шкіл за кошти ДФРР, вже відкрито 25 сучасних медіатек, проведено процедури закупівель 20 нових шкільних автобусів, які презентують за кілька тижнів. Крім того, проведені тендери для закупівлі обладнання для усіх перших класів (принтери, ламінатори та ноутбуки).

— «Із усіх бюджетів цього року на освіту спрямовано 5,1 млрд грн. Це досить колосальна цифра. Всі позитивні зміни, які відбуваються, можливі завдяки реалізації двох реформ – реформ освіти і децентралізації, ініційованих Президентом України. Коли ми купуємо нові автобуси, обладнання у класи – це все потребує співфінансування з місцевих бюджетів. За рахунок децентралізації громади мають таку фінансову можливість. Сподіваюся, що ми будемо партнерами у розбудові освітньої галузі Житомирщини», – наголосив Ігор Гундич.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правовий механізм ...
Наступна новина: У Житомирському ...

КОМЕНТАРІ