Яку газонну траву краще посадити на дачі?

Яку газонну траву краще посадити на дачі?

08.10.18 23:52 0 1523

Кожному саду властивий свій, неповторний вигляд. Але по-справжньому вишуканий, гармонійний вигляд йому надає газон, який об'єднує клумби, альпійські гірки і ставок в єдине ціле. До речі, якщо ви хочете придбати, або ж самостійно виростити неймовірно красивий та якісний газон, радимо перейти за посиланням: zelensvit.com/a350971-gazonnye-travy-dlya.html, та детальніше ознайомитись як саме це можна швидко та ефективно зробити. А далі ми розглянемо основні типи газонної трави, придбати яку можна в інтернет-магазині "Зелений Світ".

Як самостійно виростити газон

На існуючому газоні «вичісують» рослинні залишки, які утворилися в осінньо-зимовий період. Щоб перешкодити появі хвороб газонної трави, створюють сприятливі умови для повітрообміну в прикореневому шарі - проколюють грунт.

Потім газонну траву підгодовують комплексними добривами з азоту: вони забезпечують швидке відростання та відновлення газону після зими. При необхідності борються з бур'янами, підсівають траву, якщо вона неоднорідна. Якщо ж газону на ділянці немає, то весна, як і рання осінь - саме час для його створення.

Види газонної трави: Готова або посівна?

В першу чергу, потрібно вибрати місце для смарагдового «килима». Причому, він зовсім необов'язково повинен бути розташований горизонтально, прекрасними галявинами можуть стати і схили.

Потім визначтеся з способом закладки: чи будете ви настилати готовий рулонний газон, чи віддасте перевагу посівному. У кожного з них є свої переваги і недоліки.

Готовий газон

Готова дернина з газонних трав дозволяє всього за кілька годин перетворити голу ділянку землі в гарний зелений майданчик. Ви минете стадію кропіткого догляду за молодими посівами, але в той же час повинні пам'ятати, що рулонний газон прослужить менше, ніж вирощений з насіння. Причому треба враховувати, що тип ґрунту ділянки та готового газону повинні бути ідентичні.

Не можна зволікати і з настиланням, адже термін життя «килима» в рулонах - 6-8 годин в жарку погоду, та 5 діб в прохолодну і вологу. І все ж, якщо ви вирішили придбати рулонний газон, прослідкуйте, щоб трава була недавно підстриженою (довгі стебла можуть приховувати «повсть» і бур'яни). Замовляйте на 10-15 % більше дерну, ніж площа відведеної під галявину ділянки, а якщо територія має складну конфігурацію, то навіть на 25 % більше.

Посівний газон

Вирощуючи газон з насіння, ви отримаєте готовий нормальний газон приблизно через 1 рік. При цьому потрібна більш ретельна підготовка грунту для посіву, а молодій траві - додаткові заходи щодо захисту від птахів і тварин. Однак такі газони відрізняються довговічністю та життєздатністю, оскільки рослини з перших етапів краще адаптуються до природних умов ділянки. Важливо і те, що цей спосіб значно дешевший. Ті, хто віддає йому перевагу, повинні перш за все уважно підійти до вибору газонної трави.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: 5 самых популярных ...

КОМЕНТАРІ