Тернопілля: на підприємствах області сприяють налагодженню соціально-трудових відносин

Тернопілля: на підприємствах області сприяють налагодженню соціально-трудових відносин

09.10.18 11:27 0 476
Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області виконуючи основне завдання, визначене Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів», упродовж 9 місяців 2018 року здійснювало вивчення стану соціально-трудових відносин на підприємствах, установах та організаціях області, сприяло взаємодії сторін соціально-трудових відносин під час вирішення колективних трудових спорів, здійснювало заходи у процесі врегулювання стану соціально-трудових відносин, підвищувало рівень правової культури сторін соціального діалогу.

Упродовж цього часу відділення сприяло вирішенню 5 КТС на виробничому рівні з 8 вимогами найманих працівників. За сприяння, проведено 10 засідань примирних комісій та 36 узгоджувальних зустрічей зі сторонами КТС.

Також упродовж січня-вересня здійснювались заходи щодо запобігання виникнення КТС на 59 підприємствах області. Зокрема, найбільша частка випадків загострення стану соціально-трудових відносин була зафіксована в освітній галузі – 19, закладах охорони здоров'я – 15 та у філіях ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» - 15.

З метою сприяння врегулювання стану соціально-трудових відносин проведено 169 узгоджувальних зустрічей зі сторонами соціального діалогу, за результатами яких врегульовано стан соціально-трудових відносин на 34 підприємствах області.

Основними факторами, що призводили до ускладнення стану соціально-трудових відносин на підприємствах області були: невиконання вимог законодавства про працю та встановлення нових або зміни існуючих соціально-економічних умов праці та виробничого побуту.

за матеріалами відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жителі Житомирщини ...
Наступна новина: Житомирщина: громадські ...

КОМЕНТАРІ