В Житомирській області ігор Гундич зустрівся із представниками Польщі та підписав меморандум про співпрацю із Сілезьким воєводством

В Житомирській області ігор Гундич зустрівся із представниками Польщі та підписав меморандум про співпрацю із Сілезьким воєводством

09.10.18 13:18 0 621
Напередодні Днів польської культури, які вже традиційно проходять у Житомирі, керівники області та міста зустрілися з польською делегацією.

Зустріч відбулася 5 жовтня, за участю голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича та житомирського міського голови Сергія Сухомлина.

У рамках зустрічі Ігор Гундич та Віце-маршалок Сілезького воєводства Станіслав Доброва підписали декларацію про продовження строку дії угоди про співробітництво, яка була укладена два роки тому.

— «Ми завжди радо приймаємо польські колективи, делегації, проводимо спільні культурні заходи, тому що на Житомирщині одна з найбільших національних меншин – польська. На Житомирщина має 14 угод про співпрацю з містами та воєводствами Польщі. Ми відкриті до подальшого співробітництва, його посилення не тільки у культурно-освітньому просторі, але і в економічному. Польща є одним із найбільших зовнішньоекономічних партнерів області. На території області працює 30 підприємств з польським капіталом. Житомирщина відкрита до інвестицій і готова приймати польських інвесторів. Очікую, що підписання сьогоднішнього меморандуму буде посилювати нашу співпрацю в економічній галузі», – наголосив Ігор Гундич.

«Приємно, що ми можемо продовжити нашу співпрацю. Перші контакти з Житомирщиною ми напрацювали 11 років тому. Ми задоволені, що є така співпраця у галузі культури, освіти, але бачимо зацікавлення у сфері економічній. Мм маємо багато точок дотику для такого співробітництва, тому будемо розвивати економічні зв'язки. Будемо підходити індивідуально до кожної конкретної пропозиції», – зазначив Станіслав Доброва.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аграрії та фермери ...
Наступна новина: Чернігів: Керівники ...

КОМЕНТАРІ