Аграрії та фермери Житомирщини можуть отримати від 2 до 200 тис. грн з обласного бюджету

Аграрії та фермери Житомирщини можуть отримати від 2 до 200 тис. грн з обласного бюджету

09.10.18 13:01 0 609
Цьогоріч виробники аграрної продукції можуть отримати відшкодування з обласного бюджету за різними напрямками програми АПК.

Запрошуємо аграріїв, домогосподарства, кооперативи, фермерські господарства активніше долучатись до програми та подавати документи до ОДА для отримання компенсацій.

До 10 жовтня в ОДА триває прийом документів для виплати компенсації за приріст поголів'я корів молочного, м'ясного та комбінованого напрямів продуктивності – по 2 тис. грн можуть отримати господарства за кожну прирощену корову.

Основна умова – сільськогосподарські підприємства мають утримувати станом на 1 січня 2018 року не менше, як 30 корів, а фермерські господарства – не менше, як 10 корів.

До 1 листопада можна подати заявки за такими напрямками:

* Розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК) – до 200 тис. грн може отримати кооператив на придбання обладнання та техніки.

* Розвиток фермерських господарств (ФГ) – до 100 тис. грн можна отримати за придбання причіпної та навісної сільськогосподарської техніки і обладнання сільськогосподарського виробництва.

* Придбання племінних телиць, нетелей, корів господарствами населення – до 10 тис. грн за одну голову можуть отримати підприємства за закуплених племінних телиць, нетелей, корів молочного та м'ясо-молочного напрямів продуктивності, які придбані у племінних заводів, племінних репродукторів на території області і за її межами.

* Виготовлення органічної продукції – до 50 тис. грн за проведення та підтвердження відповідності виробництва органічної продукції (сировини); до 400 грн за 1 га компенсації за придбаний насіннєвий матеріал.

Також вже є понад 350 домогосподарств, які закупили установки індивідуального доїння, і бажають отримати компенсацію з обласного бюджету – до 7 тис. грн.

Прийом документів на цей популярний напрям програми АПК відновиться після того, як депутати погодять питання щодо виділення додаткових коштів на виплату компенсацій за доїльні апарати під час чергової сесії обласної ради.

З детальними умовами Порядків та переліками документів можна ознайомитись ТУТ.

Документи до обласних комісій приймаються за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, департамент агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації каб. 212.

Тел. для довідок: (0412) 47-46-28.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ