В Житомирській області завдяки електронним сервісам на початковому етапі будівництва можна не контактувати з посадовими особами

В Житомирській області завдяки електронним сервісам на початковому етапі будівництва можна не контактувати з посадовими особами

12.10.18 14:34 0 460
Завдяки електронним сервісам, впровадженим Державною архітектурно-будівельною інспекцією, на початковому етапі будівництва можна не контактувати з посадовими особами.

Запровадження прозорості ДАБІ та зміни у законодавстві архітектори Житомирщини обговорили 10 жовтня, у Житомирі із заступником голови облдержадміністрації Романом Щебетовим та заступником начальника Управління ДАБІ у Житомирській області Сергієм Сербіним.

— «На країна трансформується, і це не можна не помітити. Ті реформи, які відбуваються у сфері містобудування, стосуються, у першу чергу, прозорості, полегшують доступ до містобудівної документації. Йдемо до того, що вся містобудівна документація буде доступна в електронному вигляді», – зазначив Роман Щебетов.

За словами Сергія Сербіна, Державна архітектурно-будівельна інспекція впроваджує сервіс «Прозора ДАБІ». На сайті ДАБІ можна знайти інформацію стосовно поданих дозволів, де видно, коли надійшла заява, скільки вона розглядається і коли буде результат. Це полегшує комунікацію і дозволить планувати подальші дії як замовників, так і інших учасників процесу. Запроваджено систему подання дозвільних документів в електронному вигляді.

— «Хочу, щоб всі архітектори донесли цю інформацію до керівників міст та районів, замовникам і будівельникам. Потрібно популяризувати цю послугу, адже від цього легше буде працювати. На цій сторінці можна знайти і всі нормативно-правові документи. Це зменшить і потік людей, і дає можливість взагалі не контактувати з посадовими особами на початковому процесі будівництва», – наголосив Роман Щебетов.

Крім того, заступник голови ОДА також підняв питання будівництва нових амбулаторій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ