Іванна Климпуш-Цинцадзе: Забезпечення рівності прав чоловіків і жінок можливе лише тоді,коли представники обох статей будуть над цим працювати

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Забезпечення рівності прав чоловіків і жінок можливе лише тоді,коли представники обох статей будуть над цим працювати

12.10.18 15:41 0 509
У Тернополі триває нарада за участі представників міністерств та західних регіонів щодо питань гендерної політики у суспільстві. Нарада відбувається під головуванням Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе.

"Я дуже вдячна за можливість зібратися на регіональну нараду з питань забезпечення рівності прав чоловіків і жінок в контексті гендерної політики. Я вдячна голові ОДА Степану Барні та голові облради Віктору Овчаруку за те, що погодилися приймати наше зібрання західних областей на Тернопіллі", - підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Про те, що забезпечення рівності прав чоловіків і жінок можливе лише тоді, коли все суспільство та представники обох статей будуть над цим працювати, вона акцентувала під час свого вступного слова.

"Я тішуся з того, що наш Удяд - перший український Уряд, який реалізував питання гендерної рівності в своєму плані дій і реалізовує ці пріоритети. Водночас, ми розуміємо, що включення жінок в економічний потенціал країни може дати суттєвий приріст у валовому внутрішньому продукті. І цей потенціал поки що не використовують у дуже багатьох країнах світу. З боку уряду ми реалізовуємо ці завдання на рівні роботи всіх міністерств", - зауважила Віце-прем'єр-міністр.

Серйозні зрушення у питаннях гендерної політики є у багатьох напрямах. Передовим у цьому є міністерство внутрішніх справ, яке через свою діяльність створює умови для жінок для служби у правоохоронних органах та армії.

" у Збройних силах України служить понад 25 тисяч жінок, що є 10% від складу ЗСУ. Це означає, що ми практично вийшли на показники країн-членів НАТО і це не може не тішити", - резюмувала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 14-річна спортсменка ...

КОМЕНТАРІ