Нове бюджетування для органів місцевого самоврядування: у Тернопільській ОДА триває навчання

Нове бюджетування для органів місцевого самоврядування: у Тернопільській ОДА триває навчання

12.10.18 16:46 0 613
За підтримки Європейського Союзу реалізується проект міжнародної технічної допомоги «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів».

Протягом 10-11 жовтня Галина Маркович, експерт з управління фінансами та бюджетного планування, в облдержадміністрації проводить навчання з працівниками місцевих фінансових органів та органів місцевого самоврядування об'єднаних територіальних громад. Тема навчання – «Програмно-цільовий метод бюджетування на місцевому рівні».

Мета проекту – забезпечення зміцнення системи управління державними фінансами на місцевому та регіональному рівнях; створення спроможної, ефективної, прозорої та підконтрольної системи управління місцевими фінансами, зосередженої на досягненні стійких цілей в економіці та розвитку відповідно до урядових зобов'язань, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС і Стратегії управління державними фінансам України.

На другому етапі протягом жовтня-листопада поточного року фахівці фінансових органів районів, які пройшли навчання, проведуть тренінги для представників місцевих рад. І з 1 січня 2019 року програмно-цільовий метод в бюджетному процесі буде застосовуватися вперше.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ